DSG Sözcüsü: Suriye'yi bölmek gibi bir niyetimiz yok

.

DSG Sözcüsü Ebjar Davud, Suriye'yi bölmek gibi bir niyetlerinin olmadığını ve DSGG'nin bütünleşmesinin düzenlemeler ve zaman gerektirdiğini dile getirdi.

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) resmi sözcüsü Cumartesi günü yaptığı açıklamada, DSG'nin askeri güçlerin bileşimindeki farklılığın ek zaman gerektirdiği göz önüne alındığında, Suriye'yi bölme veya ayırma niyetinde olmadığını söyledi.

Ebjar Davud, El Hadath'a "Suriye'yi bölme veya bölgelerimizi Suriye topraklarından ayırma niyetimiz yok" şeklinde konuştu.

Bazılarının ABD elçisinin açıklamalarını "kışkırtıcı" olarak gördüğünü, ancak kendilerinin bu açıklamaları ılımlı" bulduğunu vurgulayan Davud, DSG'nin Suriye ordusuna katılmasının doğal olduğunu vurgulayarak, "Suriye'yi savunmak için ordunun bir parçası olmaya hazırız" dedi.

Davud, ordunun bileşimi ile DSG'nin bileşimi arasında bir fark olduğunu ve bunun yeniden yapılanma için zaman gerektirdiğini belirtti.

nerinaazad

KÜRDİSTAN Haberleri

Mesrur Barzani’den Kürdistan Bağımsızlık Referandumu’nun yıl dönümünde mesaj
Kürdistan bağımsızlık referandumunun üzerinden 9 yıl geçti
Kürdistan Bölgesi'nde 569 binden fazla Iraklı göçmen bulunuyor
Alman Konsolosluğu: Peşmerge'nin birleşmesi tarihi bir adım
Peşmerge Bakanı İsmail: Kürdistan peşmergesi artık birleşik bir ulusal güçtür