DNO: Kürdistan Bölgesi'nde petrol üretimi 2024'ün son çeyreğinde azaldı

.

DNO, Kürdistan Bölgesi’nde petrol üretiminin 2024’ün son çeyreğinde bir 3’üncü çeyreğe göre 10.000 varil azaldığını açıkladı.

Norveçli petrol şirketi DNO, 16 Ocak Perşembe günü petrol üretim seviyelerine ilişkin yeni verilerini açıkladı.

Şirketin 2024 yılının dördüncü ve son çeyreğine ait finansal raporuna göre, Kürdistan Bölgesi'ndeki günlük petrol üretimi 74.163 varil olarak kaydedildi.

Bu rakam şirketin 2024 yılının üçüncü çeyreğine kıyasla günlük üretiminin 10.000 varilden fazla azaldığını gösteriyor.

Üçüncü çeyrekte petrol üretimi 84.212 varil olarak kayıtlara geçmişti.

DNO'nun toplam üretimindeki payı, günlük 17.424 varil olarak açıklandı.

Şirket, Kürdistan Bölgesi'ndeki petrol sahalarından elde edilen üretimin büyük bir kısmını yerel piyasada sattıklarını belirtti. Bunun nedeni ise Kürdistan Bölgesi’den petrol ihracatının hala başlamamış olmasına bağlandı.

DNO, 2024 yılının dördüncü çeyreğine ait tam finansal raporunu 2025 yılının 6 Şubat tarihinde yayınlayacağını duyurdu.

DNO mevcut durumda Tawke ve Peşhabir sahalarında ana operatör konumunda. Ayrıca Kürdistan Bölgesi'ndeki diğer birçok sahada da hisse sahibi.

KÜRDİSTAN Haberleri

ENKS: Rojava’da Arap Kemeri projesiyle el konulan mal ve mülkler iade edilmeli
Başbakan Barzani: Bağdat'a her ay 120 milyar dinar ödenmesinin yasal dayanağı yok
Rusya Büyükelçisi: Kürdistan Bölgesi Moskova yönetimi nezdinde özel bir konuma sahip
Kürdistan Bölgesi'nde boğulma vakaları: 9 Haziran'dan bu yana 11 kişi can verdi
ENKS Sözcüsü Yusuf: Suriye'de Kürtlerin, kendi bölgelerini yönetme hakkı var