Diyarbakır, Hakkari, Batman ve Muş dahil çok sayıda bölge kenti için uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün birçok ilde kuvvetli sağanak ve yüksek kesimlerde kar yağışı beklendiğini açıkladı.

Van’ın güneyi ile Şırnak ve Hakkari’de kuvvetli sağanak yağış öngörülürken, 1700–1800 metre üzerindeki bölgelerde yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği belirtildi.

Adıyaman, Urfa’nın kuzey ve doğusu, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin’de yerel olarak kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu illerde de yüksek rakımlarda karla karışık yağmur ve kar tahmin ediliyor.

Dün akşam saatlerinden itibaren Malatya’da; gece saatlerinden sonra Elazığ’da; sabah saatlerinden itibaren Dersim, Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis ve Erzurum’un güneyinde kuvvetli yağışlar etkili oluyor.

1600 metre üzeri bölgelerde yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Kurum, vatandaşlara sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yüksek kesimlerde buzlanma gibi risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları çağrısında bulundu. Ayrıca yetkili birimlerin uyarılarının takip edilmesi gerektiği vurgulandı.

Güncel Haberleri

"Başak Demirtaş 4 gün orada tahliyeyi beklemiş"
"Dersim halkından resmi olarak özür dilenmelidir"
Toplumun yarısını dışlayarak barışı nasıl getireceğiz?
Kocaeli'deki fabrika yangınında hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye yükseldi
Bakırhan: Barış sürecinde belediyelerimize büyük görev düşüyor