Devrim Muhafızları İstihbarat Komutanı Hademi hayatını kaybetti

.

İran Devrim Muhafızları Ordusu İstihbarat Teşkilatı Komutanı Tümgeneral Mecid Hademi'nin ABD-İsrail saldırısında yaşamını yitirdiği bildirildi.

Devrim Muhafızları Ordusu, Hademi'nin ölümünü, "İslam Devrimi Muhafızları İstihbarat Teşkilatının güçlü ve eğitimli başkanı bugün şafak vakti Amerikan-Siyonist düşmanın saldırısında şehitlik mertebesine ulaşmıştır” ifadelerinin kullanıldığı yazılı açıklamayla duyurdu.

Hademi'nin yarım asır boyunca ülkeye “istihbarat ve güvenlik alanlarında önemli, büyük, kalıcı ve öğretici katkılar sunduğu” belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu katkılar, özellikle yabancı düşmanlar ve onların İran'ın güvenliğini ve barışını sarsmaya yönelik hain ve kötü planları karşısında, ülkenin istihbarat camiasının uzun yıllar boyunca gururla ayakta durmasının yolunu açacaktır."

Hademi'nin nerede hayatını kaybettiğine dair bilgi verilmezken cenaze törenine ilişkin program bilgilerinin daha sonra duyurulacağı aktarıldı.

ÜMMET COĞRAFYASI Haberleri

Pakistan Savunma Bakanı Asıf: Suudi Arabistan'ı tüm gücümüzle savunacağız
Umman: ABD, İran’ı Tehdit Olarak Göstererek Barışı Engelliyor
Irak Başbakanı Zeydi, 69 danışmanının sözleşmesini feshetti
Mısır'dan Suudilere askeri destek meclisten geçti
Suudi saldırılarında 48 saatte 27 kişi öldü