DEVA Partisi, AK Parti'nin 8. kongresine katılmayacak

.

 DEVA Partisi’nin, AK Parti'nin 8. Olağan Büyük Kongresi'ne katılmayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan DEVA Partisi Sözcüsü Sadullah Kısacık, "21 Şubat Cuma günü geç saatlerde, bir genel başkan yardımcısının özel kalemi üzerinden, Pazar sabahı yapılacak Kongre’ye katılımla ilgili bir davet partimize iletilmiştir. Davete teşekkürümüzle beraber, siyasi teamüllerin gerektirdiği usul, süre ve muhataplık ilkelerine uymayan bir şekilde yapılan bu davete partimizin icabet edemeyeceği bugün kendilerine bildirilmiştir" dedi.

Sadullah Kısacık sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada AK Parti’nin son dakika kongre davetine DEVA Partisi’nin katılmayacağını belirtti. Kısacık açıklamasında kısaca şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti’nin 23 Şubat Pazar günü yapılacak olan 8. Olağan Büyük Kongresi’yle ilgili 17 Şubat Pazartesi günü ilgili genel başkan yardımcısı tarafından bir basın toplantısı yapılmış, kongreye davet edilen partilerin isimleri kamuoyuna duyurulmuştur. Hafta boyu yapılan medya temaslarında da DEVA Partisi’nin davetli olmadığı vurgulanmıştır.

Hal böyle iken, 21 Şubat Cuma günü geç saatlerde, bir genel başkan yardımcısının özel kalemi üzerinden, Pazar sabahı yapılacak Kongre’ye katılımla ilgili davet Partimize iletilmiştir. Davete teşekkürümüzle beraber, siyasi teamüllerin gerektirdiği usul, süre ve muhataplık ilkelerine uymayan bir şekilde yapılan bu davete Partimizin icabet edemeyeceği bugün kendilerine bildirilmiştir.”

Güncel Haberleri

Davutoğlu'ndan akaryakıt tepkisi: Hazine’nin faturası mazota kesildi, dünyada yüzde 75, bizde yüzde 1210 artış var
Erdoğan: Sürecin yeni aşaması başlıyor
Ahmet Özer'den Bahçeli'ye teşekkür: Kayyum çıkışı demokratikleşme adına kıymetli
Gürlek’ten süreç açıklaması: Nihai raporda yerel af ya da şahsa özel düzenleme yok
Babacan: Kalıcı barış yalnızca silahların susmasıyla sağlanmaz