DEM Parti’den görüşme trafiği

PKK'nin silah bırakma kongresi öncesinde yoğun bir görüşme trafiği yaşanacak. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti İmralı heyetini kabul edecek. Ardından heyet 4'ncü kez İmralı'ya gidecek.

27 Şubat'ta tarihi silah bırakma çağrısı geldi. Nisan ayında PKK'nin silah bırakma kongresini toplaması bekleniyor. Öncesinde de yoğun bir diplomasi yürütülecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan iftarda görüştüğü DEM Partili Sırrı Süreyya Önder'e görüşme için Ramazan Bayramı sonrasını işaret etmişti. O sohbeti değerlendiren DEM Partili Pervin Buldan da Erdoğan'ın Önder'e bazı hazırlıklar yapacaklarını dediğini aktardı. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığından DEM Parti İmralı heyetine bir tarih verilecek. Ardından kabul gerçekleşecek.

4. İMRALI ZİYARETİNDE SİLAH BIRAKMA KONGRESİ GÖRÜŞÜLECEK

Erdoğan görüşmesinden sonra DEM heyetinin 4'ncü defa İmralı’ya giderek Öcalan ile görüşmesi bekleniyor. O görüşmenin ana gündem maddesi ise PKK'nin silah bırakma kongresi olacak. Görüşmede Öcalan'ın silahların bırakılması konusunda bir kez daha kararlılığını ortaya koyacağı kaydediliyor. Erdoğan ve İmralı görüşmelerinden sonra silah bırakma kongresinin toplanabileceği kaydediliyor.

Güncel Haberleri

Mekke Anlaşması'nın ilk toplantısı İstanbul'da başladı
Girne açıklarında feribot battı: 8 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi aranıyor
Muğla’daki orman yangını Antalya’ya sıçradı
Alihan Kuriş soruşturması: İdris Naim Şahin de ifade verecek
Bakan Güler’den ‘süreç’ açıklaması