Çobanlar ile çiftçiler çatıştı: 21 ölü

Nijerya'da çobanlar ile çiftçiler arasında çatışmaların yaşandığı Plateau eyaletinde düzenlenen saldırılarda 21 kişi hayatını kaybetti.

Mwaghavul Gençlik Hareketi Ulusal Başkanı Sunday Dankaka, gazetecilere yaptığı açıklamada, eyaletin Mangu ve Kuru bölgesinde çobanların silahlı saldırılar düzenlediğini belirtti.

Dankaka, çiftçilere yönelik saldırılarda 21 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını kaydetti.

Saldırılarda çok sayıda evin kül olduğunu aktaran Dankaka, onlarca kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını dile getirdi.

Plateau eyaletine bağlı Mangu bölgesinde zaman zaman çobanlar ile çiftçiler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Son olarak, ocakta Mangu bölgesinde yaşanan çatışmalarda aralarında çocuklar ve kadınların da bulunduğu en az 90 kişi hayatını kaybetmişti.

Dünya Haberleri

Birleşmiş Milletler, Gazze'de kıtlık ilan etti
Siyonist Bakandan Küstah Tehdit: Cehennemin Kapılarını Açacağız
Nijerya'da bu yıl sellerde 228 kişi hayatını kaybetti
Katil İsrail, Gazze'nin Kuzeyine Verilen Suyu Azaltarak Güneye Göçü Zorlayacak
Şili'nin şehrinde 7,5 büyüklüğünde deprem