Çekya, ‘komünizm propagandasını’ yasakladı

.

Çekya Cumhurbaşkanı Petr Pavel, komünizm ideolojisinin yayılması amacıyla yapılan propagandayı Nazi propagandasıyla bir tutan ceza kanunu değişikliğini imzaladı.

Radio Prague International'ın haberine göre, ilgili ceza kanununda değişikliği öngören revizyon, Cumhurbaşkanı Pavel tarafından imzalandı.

Revize edilen yasa kapsamında, insan haklarını ve özgürlüklerini bastırmayı veya etnik, ulusal, dini veya sınıfsal nefreti kışkırtmayı amaçlayan Nazi, komünizm ve diğer hareketleri kuran, destekleyen veya teşvik edenler 5 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilecek.

Yasa, daha önce Nazi propagandasının yasaklanmasını öngörüyordu ancak yasada yapılan revizyonla birlikte komünizmin yayılması amacıyla yapılan propaganda, Nazi propagandasıyla denk görülüyor.

RUDAW

Dünya Haberleri

BM: İsrail, Gazze'de insani yardımları kısıtlamaya devam ediyor
Trump: İran'la müzakereler devam edecek ama ateşkes sona erdi
Venezuela'da deprem felaketinde can kaybı 4 bini aştı
Zelenski: Yakında ABD'den Patriot füzelerini alacağız
İspanya’da orman yangını: En az 11 kişi hayatını kaybetti