BM: İki milyondan fazla Suriyeli evlerine döndü

.

Birleşmiş Milletler (BM), Beşar Esad rejiminin devrilmesinin ardından 2 milyondan fazla Suriyeli mülteci ve yerinden edilmiş kişinin Suriye’ye geri döndüğünü bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, X'ten yaptığı açıklamada, şu anda Lübnan'da bulunduğunu ve Dünya Mülteci Günü için Suriye'ye doğru yola çıktığını belirtti.

"Aralıktan bu yana 2 milyondan fazla Suriyeli mülteci ve yerinden edilmiş kişi evlerine döndü." diyen Grandi, bunun artan bölgesel gerginlikler ortasında bir umut işareti olduğuna değindi.

Grandi, "Bu durum, başka bir istikrarsızlık ve yerinden edilme dalgası yerine siyasi çözümlere ihtiyacımız olduğunu kanıtlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (UNHCR) ocak ayında Lübnan, Mısır, Ürdün ve Irak'ta Suriyeliler arasında yaptığı ankete göre sığınmacıların yüzde 27'sinin önümüzdeki 12 ay içinde Suriye'ye dönmeyi planladıkları belirtilmişti. Bu rakamın Esad rejiminin devrilmesi öncesinde yüzde 2'nin altında olduğuna işaret edilmişti.

Dünya Haberleri

ABD, 19 ülke vatandaşının yeşil kart statüsünü inceleyecek
Maduro: Venezuelalıların Yüzde 82’si Elinde Silahla Vatanı Savunmaya Hazır
Hong Kong'da 1900 daireli Wang Fuk Court sitesinde çıkan yangında ölü sayısı 128'e yükseldi
Endonezya'da şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde ölenlerin sayısı 79'a yükseldi
ABD "çok sayıda" B-2 bombardıman uçağı siparişi verdi