Başkan Mesud Barzani’den ABD-İran ateşkesine ilişkin açıklama: Kalıcı bir barış olmasını umuyorum

.

Başkan Mesud Barzani, Amerika Birleşik Devletleri ile İran arasında son dönemde yaşanan savaş ve varılan anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, bölgedeki istikrarın anahtarının diplomasi ve barış olduğunu vurguladı.

Başkan Barzani, Washington ve Tahran arasındaki bu yumuşamanın sadece geçici bir mola değil, bölgesel bir huzur döneminin başlangıcı olması gerektiğini belirtti.

"Refah ve güvenlik için başlangıç noktası olmalı"

Barzani, taraflar arasındaki gerilimin düşmesini şu sözlerle değerlendirdi:

"Amerika ile İran arasındaki bu ateşin kalıcı bir barışa dönüşmesini; bölgemize güvenlik ve refah getirmesini, bölgemizdeki mevcut tüm çatışmaların sona ermesi için bir başlangıç noktası olmasını temenni ediyorum. Şüphesiz ki barış, her zaman savaştan iyidir."

Bölgesel istikrar vurgusu

Barzani’nin bu açıklaması, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin iki güç arasındaki rekabetin ana sahalarından biri olduğu bir dönemde kritik önem taşıyor. Siyasi analistler, Barzani’nin bu mesajla hem uluslararası topluma hem de bölgesel aktörlere "istikrar" çağrısında bulunduğuna dikkat çekiyor.

Başkan Barzani, uzun süredir bölgedeki sorunların askeri yöntemlerle değil, diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini savunarak, barışın bölge halklarının ekonomik kalkınması ve güvenliği için tek seçenek olduğunu her fırsatta dile getiriyor.

Başkan Barzani'nin mesajı şöyle:

"Amerika ile İran arasındaki bu ateşin kalıcı bir barışa dönüşmesini, bölgemize güvenlik ve refah getirmesini ve bölgemizde var olan tüm o çatışmaların sona ermesi için bir başlangıç noktası olmasını umuyorum. Şüphesiz, barış her zaman savaştan iyidir."

KÜRDİSTAN Haberleri

Neçirvan Barzani Bağdat’ta ‘Egemenlik Günü’ne katıldı: Tam egemen ve federal bir Irak istiyoruz
Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü: Peşmerge ulusal savunma sisteminin parçası
Mesrur Barzani: Peşmerge, her türlü saldırı ve tehdide karşı koymaya hazırdır
Mazlum Abdi: Kürtçe eğitim temel bir haktır
Başkan Barzani: Aynı senaryonun yaşanmasından korkuyorum