Başkan Barzani'den Sırrı Süreyya Önder için taziye mesajı

.

Başkan Mesud Barzani, 62 yaşında hayatını kaybeden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder için bir taziye mesajı yayımladı.

Başkan Barzani, mesajında Önder’in Türkiye’de barışçıl çözüme yönelik çabalarının “takdire şayan” olduğunu vurguladı.

Barzani, “Büyük bir üzüntüyle Sırrı Süreyya Önder’in vefat haberini almış bulunuyorum. Kendisi, yaşamı boyunca siyasi ve barışçıl mücadeleye önemli katkılarda bulunmuştur. Türkiye'de barışın tesisi yönündeki çabaları takdire şayandır” ifadelerini kullandı.  

Başkan Mesud Barzani, mesajında Önder’in ailesine, dostlarına ve destekçilerine başsağlığı dileyerek, “Yüce Allah’tan merhuma rahmet, yakınlarına sabır ve metanet diliyorum” dedi.   

DEM Parti’den yapılan açıklamada, Sırrı Süreyya Önder’in 5 Mayıs 2025 Pazartesi günü toprağa verileceği bildirildi.

KÜRDİSTAN Haberleri

Kürdistan Bölgesi'nde boğulma vakaları: 9 Haziran'dan bu yana 11 kişi can verdi
ENKS Sözcüsü Yusuf: Suriye'de Kürtlerin, kendi bölgelerini yönetme hakkı var
Bağdat, Kürdistan Bölgesi’ndeki petrol sahalarına hava savunma sistemi kuracak
Tom Barrack Erbil’de Trump’ın ‘Kürtlere silah verildi’ iddiası hakkında net konuştu
İbrahim Biro: Her halk gibi Kürtlerin de bir statü sahibi olma hakkı var