Başkan Barzani’den Rojava mesajı: Kürtlerin onurunu korumak için her şeyi yapacağız

.

Başkan Barzani, İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto ile gerçekleştirdiği kritik görüşmenin ardından, Suriye’deki gelişmeler ve Rojava’nın güvenliğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İtalya heyetiyle yapılan görüşmenin oldukça verimli geçtiğini belirten Başkan Barzani, uluslararası toplumun bölgedeki durumu anlamaya başladığını ve temel önceliklerinin savaşın bir an önce durdurulması olduğunu vurguladı.    

Kürtlerin yeni bir acı yaşamaması ve her türlü saldırıdan korunması için diplomatik tüm kanalları zorladıklarını ifade eden Başkan Barzani, bu süreçte en hassas oldukları konunun "Kürtlerin onuru" olduğunu dile getirdi.    

Başkan Mesud Barzani, kendileri için her şeyden daha üstün tutulan bu onuru muhafaza etmek ve halkın iradesini savunmak adına ellerindeki tüm imkanları seferber edeceklerini kararlılıkla ifade etti. 

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto ise, "Suriye'de Kürt milletine yönelik yapılanlar kabul edilemez," diyerek, "Daha önce yaşadıklarının tekrarlanmaması için her türlü çabayı göstereceğiz ve kendilerine yardımcı olacağız," ifadelerini kullandı.

KÜRDİSTAN Haberleri

Başkan Barzani’den Sert Uyarı: Sabrın da Bir Sınırı Vardır!
Rojavalı üst düzey yetkili Xelil: Yarın 400 aile Efrin'e geri dönüyor
Irak-İran sınırında güvenlik önlemleri artırıldı: Peşmerge ve sınır muhafızları sahada
Talabani: Kürdistan savaş alanı değil, çözüm için bir köprü olmalı
Süleymaniye'de İHA saldırısı engellendi