Başkan Barzani: Peşmerge ve Halkımızın Mücadelesi Kürdistan’ın Temelidir

Başkan Mesud Barzani, Eylül ve Mayıs Devrimlerinde mücadele eden Peşmerge ve savaşçılara şükranlarını sundu.

Barzani’nin Ofisinden yapılan açıklamaya göre 15 Eylül 2025 Çarşamba günü (bugün), Başkan Barzani’nin Pirmam’da, Eylül ve Gulan Devrimleri Yüksek Vakfı ve Xabat Güçleri ile bir araya geldi.

Başkan Barzani, Kürdistan kurtuluş hareketinde ve Kürdistan halkının özgürlüğüne kavuşmasında rol oynayan, Eylül ve Mayıs Devrimlerinde mücadele eden Peşmerge ve savaşçılara şükranlarını sundu.

Başkan Barzani’ye göre şu anda var olan, Peşmerge ve halkımızın mücadelesi ile kahraman şehitlerimizin kanının ürünüdür.

Kürdistan ile Irak'taki siyasi durum ve gelişmelere de ışık tutan Başkan Barzani, yaklaşan Irak Parlamento seçimleri ve siyasi süreç konusunda tavsiyelerde bulundu.

KÜRDİSTAN Haberleri

Kürdistan Bölgesi’nde fiyatları artıranlara üç tür ceza uygulanacak
İlam Üniversitesi’nde ilk kez Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü açıldı
Mesrur Barzani’den hükümetin kurulması için siyasi partilere çağrı
Neçirvan Barzani Bağdat’ta ‘Egemenlik Günü’ne katıldı: Tam egemen ve federal bir Irak istiyoruz
Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü: Peşmerge ulusal savunma sisteminin parçası