Başkan Barzani: Kerkük’teki Kürt çiftçilere yapılanlar şovenist bir zihniyetin ürünüdür

.

Başkan Mesud Barzani, Kerkük’te Kürt çiftçilere yönelik baskı ve saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, “Kerkük’te Kürt çiftçilere yönelik uygunsuz davranışlar, şovenist bir zihniyetin ürünüdür, bu halkımıza geçmişteki karanlık dönemleri hatırlatmaktadır” dedi.            

Başkan Barzani Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Başkan Barzani bugün Irak’taki ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Daniel Rubenstein’i Erbil’de kabul etti.  

Görüşmede Irak ve Suriye’deki son siyasi ve güvenlik gelişmeleri değerlendirilirken, Kürdistan Bölgesi ile Irak Federal Hükümeti arasındaki ilişkiler de ele alındı.   

Kerkük’te Kürt çiftçilere yönelik müdahaleler hakkında konuşan Başkan Mesud Barzani, “Kürt çiftçilere yönelik uygunsuz davranış ve saldırılar, şovenist bir zihniyetin ürünüdür ve halkımızın geçmişte yaşadığı soykırım sahnelerini yeniden hatırlatmaktadır” ifadelerini kullandı.    

Anayasal çerçevede hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Barzani, “Irak’ta ortaklık, denge ve uzlaşı ilkelerine bağlı kalınmalıdır” dedi.  

Görüşmede ayrıca Demokratik Suriye Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Abdi ile yapılan son temaslar ve İmralı Heyeti’nin Erbil ziyareti de gündeme geldi. 

Kürdistan Bölgesi ile Irak Federal Hükümeti arasındaki siyasi diyalogun güçlendirilmesi de toplantının önemli gündem maddeleri arasında yer aldı.    

Geçtiğimiz pazartesi günü Kerkük’ün Sargaran nahiyesine bağlı Şanaga köyünde, Kürt çiftçiler kendi tarlarına girmeye çalışırken Irak ordusu tarafından engellenmişti. Çiftçilere yönelik baskı ve saldırı görüntüleri kamuoyunda tepkilere yol açmıştı. 

KÜRDİSTAN Haberleri

Mesud Barzani: Vicdan Sahibi Herkes Kürdistan’ı Kimin Koruduğunu Bilir
Mesrur Barzani: Kürdistan'ın doğal kaynakları, Kürdistan halkının mülküdür
Başkan Barzani: Hala Enfal kültürünün etkisi altında kalanlar var
Mesrur Barzani: Anayasal haklarımız için halk seçimlere etkin katılmalı
KCK Sözcüsü: Geri çekilme kararı tek taraflı alındı