Başkan Barzani: Anadil, ulusal kimliğin ve birliğin temelidir

Başkan Mesud Barzani, 21 Şubat Dünya Anadil Günü vesilesiyle yayımladığı mesajda, anadilin ulusal kimlik ve bilinçteki hayati rolüne dikkat çekti. Başkan Barzani, dili korumanın "ulusal bir görev" olduğunu vurguladı.

Başkan Mesud Barzani, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından ilan edilen 21 Şubat Dünya Anadil Günü dolayısıyla sosyal medya hesabı X üzerinden bir mesajı paylaştı.

Mesajında dilin, bir milletin varlığını sürdürmesindeki temel taşlardan biri olduğunu belirten Başkan Barzani, şu ifadelere yer verdi:

"Anadil; özgünlüğün, kimliğin, bilincin ve ulusal dayanışmanın temelidir; onu korumak ulusal bir görevdir. Dünya Anadil Günü, tüm değerli Kürdistanlılara kutlu olsun.

KÜRDİSTAN Haberleri

İtalya, en yüksek devlet nişanını Neçirvan Barzani'ye takdim edecek
35 ülkede Kürtçe seferberliği: Kürt diasporası için yeni dönem
Hakan Fidan, Kubad Talabani ile görüştü
MİT Başkanı Kalın Erbil'de Mesud Barzani ile görüştü
Neçirvan Barzani, Hamaney’in Cenaze Törenine Katılacak