Barış Anneleri’nden Anneler Günü mesajı: En büyük hediye barıştır

.

Diyarbakır ve İstanbul başta olmak üzere birçok kentte cezaevleri önünde bir araya gelen Barış Anneleri, Anneler Günü dolayısıyla yaptıkları açıklamalarda barış ve çözüm vurgusu yaptı.

Barış Anneleri, Anneler Günü vesilesiyle Türkiye ve Kürt illerindeki pek çok cezaevi önünde eş zamanlı basın açıklamaları düzenledi.

“Annelere en güzel hediye barıştır” sloganı ile gerçekleştirilen eylemlere DEM Parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde yapılan açıklamada konuşan Barış Annesi Hanife Akpolat, barışın kendileri için bir temenni değil, yılların acısıyla harmanlanmış bir gerçek olduğunu ifade etti. Akpolat, “Kürt halkının yaşadığı acılar görmezden gelinerek kalıcı bir barış inşa edilemez. Siyasi tutsaklar serbest bırakılmalı ve Kürt halkının iradesini tanıyacak yasal adımlar atılmalıdır” dedi.

Güncel Haberleri

Erzurum'da feci kaza: 3 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Venezuela'ya destek mesajı
Bakan Gürlek: 19 faili meçhul cinayetin aydınlatılmasını sağladık
Seferihisar ve Balçova Belediyesi'ne operasyon
12. Yargı Paketi komisyondan geçti: İBAN düzenlemesi eklendi