Bakan Tunç’tan YKS sorularının sızdırıldığı iddiası hakkında açıklama

Bakan Tunç’tan YKS sorularının sızdırıldığı iddiası hakkında açıklama yaptı.

 Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, YKS sorularının sızdırıldığına ilişkin bazı basın yayın organları ve sosyal medya mecralarında yer alan iddialar ve paylaşımlar hakkında, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan resen soruşturma başlatılmıştır” açıklaması yaptı.

Bakan Tunç’un X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Yükseköğretim Kurumları Sınavı Temel Yeterlilik Testi ve Alan Yeterlilik Testi sorularının sızdırıldığına ilişkin bazı basın yayın organları ve sosyal medya mecralarında yer alan gerçeğe aykırı iddialar ve paylaşımlar hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma’ suçundan resen soruşturma başlatılmıştır.

“Gerçek dışı sosyal medya paylaşımları asla kabul edilemez”

Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Hedeflerine ulaşmak için yoğun bir çalışma dönemi geçiren adayların ve onlara sonsuz destek veren ailelerinin huzuru ile kurumlarımızın saygınlığını bozmaya yönelik yapılan gerçek dışı sosyal medya paylaşımları asla kabul edilemez. Hayallerindeki mesleğe kavuşmak için sınavda ter döken tüm adaylarımızın başarılı bir sınav geçirmiş olmalarını diliyor, istedikleri üniversitede eğitim hayatlarını sürdürmelerini temenni ediyorum.”

Güncel Haberleri

Fatih Erbakan'dan iktidara: Biz hasmınız değil, acı gerçekleri hatırlatan gerçek dostlarınızız
YSK, CHP İstanbul İl Kongresinin devamı yönünde karar verdi
Erdoğan: İsrail'in kötü sicili dolayısıyla tedbiri elden bırakmıyoruz
Fidan: Gazze'de umut olmaya devam edeceğiz
Eski tip ehliyetler için son gün 31 Ekim: Yenilemeyenlere 7 bin 438 lira ceza