MHP lideri Bahçeli, sermaye piyasalarında yaşanan fon skandalına ilişkin konuştu. Devletin ilgili kurumlarının soruşturma kapsamında gerekli adımları attığını belirten Bahçeli, “Devletimizin ilgili kurumları olan biteni, çalanı, talan edeni kamuoyuna açıklamalı, doğru bilgilerle kamuoyunu aydınlatmalıdır” dedi. Yolsuzlukların boyutunun vatandaşlarla paylaşılmasını isteyen Bahçeli, muhalefeti ise fon krizini belediyelerdeki yolsuzluk iddialarının üzerini örtmek için kullanmakla suçladı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamada Türkiye'de son dönemde yürütülen yolsuzluk ve usulsüzlük soruşturmalarına değinerek, devletin kamu menfaatlerini korumak amacıyla attığı adımlara destek verdi. Sermaye piyasalarında yaşanan fon skandalına ilişkin soruşturmayı değerlendiren Bahçeli, sürecin hukuki çerçevede yürütülmesi ve küçük yatırımcıların korunması gerektiğini belirtti.
Türkiye'nin kamuda, siyasette ve birçok alanda arınma ve aklanma döneminden geçtiğini savunan Bahçeli, soruşturmaların siyasi tartışmaların gölgesinde bırakılmaması çağrısında bulundu.
"HİÇBİR YOLSUZLUK HUKUK ÖNÜNDE KORUMA GÖRMEMELİ"
Türkiye'nin köklü sorunlarını çözebileceği uygun bir dönemde bulunduğunu ifade eden Bahçeli, kamu menfaatlerini istismar eden hukuksuzluklara karşı yürütülen operasyonların istikrarsızlaştırma girişimi olarak gösterilmemesi gerektiğini söyledi.
Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye kamuda, siyasette ve diğer birçok alanda arınma ve aklanma dönemindedir. Köklü sorunlarını çözüme kavuşturabileceği uygun bir iklimdedir.
Bununla beraber yapılan operasyonları, devletin kamu menfaatlerini istismara yönelik hukuksuzlukları açığa çıkarma yolunda attığı adımları yeni bir kuşatma ve istikrarsızlaştırma sürecine çekmek, bir kısım siyaset ve medya aracılığıyla sosyal hareketlilik yaratmak arzusu da dikkat çekmektedir.”
Belediyelerdeki yolsuzluk iddialarının da üzerine gidilmesi gerektiğini belirten Bahçeli, kamu malına zarar verenlerin korunmaması çağrısında bulundu.
“Belediyelerde yaşanan yolsuzluk ve ahlaksızlıkların ülke düzeyinde yayıldığı bir dönemde siyaset adına bunların üstünün örtülmesine yahut olduğundan farklı gösterilmek suretiyle kamu malına zarar verenlerin, yetim hakkına el uzatanların masumlaştırılmasına fırsat verilmemelidir.”
Bahçeli, sermaye piyasaları ve futbol hakemliği alanındaki soruşturmaların da sürdürülmesini isteyerek, “Sermaye piyasalarında yaşanan gelişmelerle birlikte futbolda hakemlik camiasında yaşananlar da soruşturulmalı, Türkiye her bakımdan gayri hukuki ve gayri ahlaki unsurlardan ayıklanmalıdır. Hiçbir yolsuzluk hukuk önünde koruma görmemelidir. Nitekim görmemektedir” dedi.
"FON SORUŞTURMASINDA ADALETİN HIZLI TECELLİ ETMESİNİ BEKLİYORUZ"
Fon soruşturmasında devletin ilgili kurumlarının çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Bahçeli, küçük yatırımcıların korunmasına yönelik yasal süreçlerin de başlatıldığını söyledi.
MHP lideri, soruşturmanın hukuki süreç içerisinde sonuçlandırılması gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti:
“Fon soruşturması kapsamında devletimizin kurumları gerekli adımları atmakta, yargı süreci işlemekte, küçük yatırımcıyı korumaya dönük yasal süreçler de başlatılmış bulunmaktadır.
Kurumlarımıza ve Türk adaletine güveniyor, adaletin doğru ve aynı zamanda hızlı tecelli etmesini milletimiz adına bekliyoruz.”
MUHALEFETE TEPKİ: FON KRİZİNİ KAÇIŞ RAMPASI OLARAK GÖRÜYORLAR
Bahçeli, fon soruşturması üzerinden muhalefete de eleştiriler yöneltti.
Muhalefetin fon skandalını gündemde tutarak belediyelerdeki yolsuzluk iddialarını geri plana itmeye çalıştığını savunan Bahçeli, farklı soruşturmaların birbirine karıştırılmaması gerektiğini söyledi.
Bahçeli, “Bu süreçte özellikle muhalefet çevresinde elmayla armut aynı kefede tartılmaya kalkışılmakta, kamuoyu yanıltılmak, yönlendirilmek ve tahrik edilmek amacıyla organize suç şebekesi haline gelmiş, kamu mallarına el uzatmış, milletimizin üzerine çökmüş belediyelerdeki ahlaksızlıklar güruhunun eylemleri milletimizden saklanmaya, üstü örtülmeye çalışılmaktadır” ifadelerini kullandı.
Muhalefet yönetimindeki belediyelere yönelik soruşturmaları hatırlatan Bahçeli, eleştirilerini şöyle sürdürdü:
“Nitekim muhalefet, yönetimindeki belediyelere yönelik rüşvet, yolsuzluk ve diğer ahlaka mugayir eylemler karşısında fon krizini bir kaçış rampası olarak görmekte, ahlaki zafiyetlerinin üstünü örtmeye yönelik bir fırsata dönüştürmek çabasına girmektedir.”
BAHÇELİ'DEN KURUMLARA ÇAĞRI: ÇALANI, TALAN EDENİ AÇIKLAYIN
Bahçeli, yolsuzluk soruşturmalarında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini belirterek devletin ilgili kurumlarına çağrıda bulundu.
Soruşturmalarla ilgili somutlaşmış mahkeme kararlarının ve hukuken netleşmiş bilgilerin kamuoyuyla paylaşılmasını isteyen Bahçeli, yolsuzlukların boyutunun da vatandaşlara açıklanması gerektiğini söyledi.
MHP lideri, şu ifadeleri kullandı:
“Devletimizin ilgili kurumları olan biteni, çalanı, talan edeni kamuoyuna açıklamalı, doğru bilgilerle kamuoyunu aydınlatmalıdır.
Somutlaşmış mahkeme kararları, netleşmiş, hukuk önünde belirli hale gelmiş konular milletimizle paylaşılmalı. Yolsuzlukların boyutu vatandaşlarımızın bilgisine sunulmalıdır.”
Haklıyla haksızın, doğruyla yanlışın birbirinden ayrılabilmesi için etkili bir iletişim stratejisi izlenmesi gerektiğini belirten Bahçeli, toplumsal kafa karışıklığının önlenmesini istedi.
Bahçeli, Türkiye'nin “Terörsüz Türkiye” sürecinde yönlendirilmiş gündemlerle odağını kaybetmesine izin verilmemesi gerektiğini de vurguladı.
"TERÖRSÜZ TÜRKİYE ADIMLARI SAMİMİYETLE DEVAM EDECEK"
Konuşmasında “Terörsüz Türkiye” sürecine geniş yer ayıran Bahçeli, siyasi ve ideolojik farklılıklara rağmen Türkiye'nin ortak merkez olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.
“Geçen haftaki konuşmamda da ifade ettiğim gibi ideolojik koordinatlarımız farklı olsa da politik merkezimiz Türkiye'dir” diyen Bahçeli, Türk milletinin tarihî ve kültürel birikimiyle yeni bir medeniyet inşa edebilecek güce sahip olduğunu ifade etti.
Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedeflerine yönelik girişimlerin sürdürüleceğini belirten Bahçeli, bu süreçte Türkiye'yi zayıflatmaya yönelik girişimlerin de bulunduğunu savundu.
Bahçeli, “Türkiye yolundan, Türk milleti kararından geri dönmeyecektir. Terörsüz Türkiye adımları ciddiyetle ve samimiyetle atılmaya devam edecek ve en kısa zamanda nihayete erdirilecektir” dedi.
"GEREKİRSE CAYDIRICI GÜÇ KULLANILMALI"
Bahçeli'nin konuşması şöyle;
"İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'ya yönelik provokasyonları İsrail varlığının geldiği seviyeyi göstermektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak ne ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya ne kıblemiz Kabe'ye ne de Hazreti Resulullah'ın kutlu mabedine yönelik saldırılara göz yumamayız sessiz kalamayız tahammül göstermeyiz. Kutsal topraklarımız başka bir egemen devletin sınırları içerisinde olsa da kutlu ceddimizin buralardaki mütecavüz eylemleri püskürtmek için başlattığı seferler tarihin hafıza kayıtlarında saklıdır.
Bu topraklara yönelik saldırılara hiçbir şekilde duyarsız kalamayız ne gerekiyorsa da onu yaparız. Bu yönde diplomasinin imkanları yetmiyorsa caydırıcı güç kullanılmalıdır."
"SUUDİ ARABİSTAN'A ASKERİ DESTEK VERİLMELİ"
Mekke İttifakı kapsamında ülkemizin Suudi Arabistan'ın savunmasına mümkün olan her türlü askeri desteğin verilmeli, uluslararası hukuku da ihlal eden yaklaşımlara karşı hassasiyetle ve kararlılıkla mukabele edilmesine imkan sağlanmalıdır. Bilindiği gibi dost ve müttefikimiz olan Suudi Arabistan'a yönelik artan usul saldırıları ağır sivil kayıplara yol açmıştır.
Sivillere ve sivil altyapıya saldırmanın uluslararası hukuk ve insancıl hukuk açısından büyük bir suç teşkil ettiği açıktır. Yemen'den Suudi Arabistan'a yönelik bu tür saldırıların en sert şekilde kınanması gerektiği de tartışmasızdır. Bu menfur saldırılar kuşkusuz bütün bölgenin huzur ve istikrarını hedef almaktadır.
Bahçeli'nin toplantıda taktığı özel tasarım rozet
YUNANİSTAN'A MESAJ: HİÇBİR GÜCÜN BİZİ KORKUTAMAYACAĞINI ANLAMALI
Bölgesel gelişmeleri de değerlendiren Bahçeli, İsrail'in bölgeye yönelik saldırgan tutumunun sürdüğünü savunarak Yunanistan'ın silahlanma politikalarına tepki gösterdi.
Yunanistan'ın Türkiye'nin haklarını ve Kıbrıs Türk Devleti'nin egemenliğini tanıması gerektiğini belirten Bahçeli, Atina yönetimine şu sözlerle seslendi:
“Yunanistan, Türkiye'nin haklarını ve Kıbrıs Türk Devleti'nin egemenliğini tanımadıkça kimle ittifak kurarsa kursun, kiminle ne anlaşma imzalarsa imzalasın ve hangi silahları alırsa alsın kendisini güvende hissedemeyeceğini artık anlamalıdır.”
Bahçeli, Yunanistan'ın Türkiye'den korunmak amacıyla silahlandığı takdirde “Türk barışına sığınması” gerektiğini, Türkiye'yi korkutmak için silahlanıyorsa da hiçbir gücün Türkiye'yi korkutamayacağını bilmesi gerektiğini söyledi.
Türkiye'nin tercihinin Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum yönetimiyle sorunların diyalog ve diplomasi yoluyla çözülmesi olduğunu ifade etti.
MALTEPE VE AKHİSAR'DAKİ KAZALAR İÇİN BAŞSAĞLIĞI
Bahçeli, konuşmasının başlangıcında geçen hafta meydana gelen ölümlü kazalara da değindi.
İstanbul'un Maltepe ilçesinde bir binanın iki katının çökmesi sonucu 5 kişinin yaşamını yitirdiğini, 11 kişinin yaralandığını hatırlatan Bahçeli, Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında da 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 27 kişinin yaralandığını belirtti.
Kahramanmaraş'ta yaşanan trafik kazasında ise bir kişinin hayatını kaybettiğini, aralarında MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç'un da bulunduğu 7 kişinin yaralandığını söyledi.
Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Bahçeli, trafik kazalarını önleyecek tedbirlerin artırılması ve kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması çağrısında bulundu.
Özellikle deprem riski yüksek bölgelerde güvenli yapıların inşa edilmesinin önemini vurguladı.
GENÇLERE SESLENDİ: FRANSA'YA HEVESLENMEYİN, TÜRKİYE'YE SAHİP ÇIKIN
Konuşmasının sonunda gençlere de seslenen Bahçeli, Türkiye'nin tarihî ve kültürel değerlerine sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.
MHP lideri, “Gençlerimize sesleniyorum, Fransa'ya heveslenmeyin, Batı emperyalizmine kapılmayın, Türkiye'ye sahip çıkın” dedi.