BAE, Trump'ın Filistin planını reddetti

.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile gerçekleştirdiği görüşmede, Filistinlilerin topraklarından çıkarılmasına yönelik planı reddettiklerini bildirdi.

Marco Rubio, Suudi Arabistan'daki temaslarının ardından bugün (19 Şubat 2025 Çarşamba günü) Abu Dabi'de BAE Devlet Başkanı Al Nahyan tarafından kabul edildi. 

BAE-ABD arasındaki iş birliği ile ortak çıkarlar doğrultusunda çeşitli alanlarda ilişkilerin daha da geliştirilmesinin görüşüldüğü görüşmede özellikle Orta Doğu ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki gelişmeler, Gazze'deki krizin çözümüne yönelik devam eden çabalar ve bunun bölgesel barış, istikrar ve güvenlik üzerindeki etkileri ele alındı. 

Al Nahyan, ABD'li Bakan Rubio'ya Filistin halkının topraklarından çıkarılması yönündeki girişimleri reddettiklerini bekirterek, Gazze'nin yeniden inşasının, "iki devletli çözüme dayalı kapsamlı ve kalıcı bir barışa" giden bir yolla bağlanmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Dünya Haberleri

Trump, yüksek mahkemeye başvurdu
ABD olmasa Siyonistler ne yapardı?
Trump'ın Gazze planı: 5.000 doları al, burayı terk et
BAE'den Siyonistlere "Batı Şeria'yı ilhak kırmızı çizgimiz" uyarısı
Liman işçileri: "Gazze filosuyla iletişim kesilirse Avrupa'da yük taşımacılığı duracak"