Askeri depoda patlama: 13 asker öldü

.

Küba'da 8 Ocak'ta askeri malzemeler bulunan bir depoda meydana gelen patlamanın ardından ulaşılamayan 13 askerin yaşamını yitirdiği teyit edildi.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, yaptığı açıklamada, Holguin eyaletindeki Melones bölgesinde bulunan depoda yaşanan patlamada 13 askerin hayatını kaybettiğini belirtti.

Olaydan büyük acı duyduklarını vurgulayan Canel, "Kahramanca can veren subay, astsubay ve askerlerin ölümünden derin üzüntü duyuyoruz. Kahramanca ölen askerlerimize en içten saygılarımızı sunuyor, ailelerine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Devrimci Silahlı Kuvvetler Bakanlığından (Minfar) yapılan açıklamada ise patlamanın ardından yoğun çalışmalara rağmen kazanın gerçekleştiği alana ulaşılamadığı bildirildi.

Askerlerin ailelerine başsağlığı dileklerinin iletildiği açıklamada, olayın araştırılacağı kaydedildi.

Devlet televizyonunun haberine göre, patlamanın olası nedeni, tesisat içindeki kısa devreden kaynaklanan bir elektrik arızasıyla ilişkilendirildi.

Dünya Haberleri

Çin'den Hürmüz Boğazı açıklaması
Haydut Trump'tan yeni gümrük vergisi kararı
ABD Kara Kuvvetleri Komutanı General George görevden alındı
Trump'ın sapkın Evangelist papazı White, Trump'ı Hazreti İsa'ya benzetti
Haydut Trump konuştu;"Petrol yükseldi, borsalar düştü"