Almanya'ın Köln Şehrinde ezana izin

Almanya'nın Köln kentindeki Merkez Camisi'nde kamuya açık alanda ezan okunmasına izin çıktı. Köln Belediyesi, 2 yıl süren test aşamasının sonunda avluda ezan okunmasına süresiz olarak izin verdi.

Almanya'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Köln Merkez Camisi'nde iki yıldır test olarak kamuya açık alanda okunan ezana süresiz izin çıktı. Köln Belediyesi test aşamasının başarıyla sonuçlandığını, bundan böyle cami avlusunda belli zamanlarda, belli ses düzeyinde ezan okunmasının önünde bir engel bulunmadığını duyurdu.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Katolik Haber Ajansı'nın (KNA) konuya ilişkin sorusunu yanıtlayan bir belediye yetkilisi, kamuya açık ezan okunmasına ilişkin Köln DİTİB Merkez Camisi ile 2 yıl önce yapılan sözleşmenin test aşamasının olumlu sonuçlanması üzerine süresiz olarak uzatıldığını aktardı.

Sözcü, benzer sözleşmelerin Köln'ün diğer semtlerindeki camilerle semt yönetimleri arasında da yapılabileceğine işaret etti.

DİTİB'E ELEŞTİRİ

Köln Anakent Belediye Başkanı Henriette Reker, 2022'de DİTİB Merkez Camisi'nin avlusunda ezan okunmasına yeşil ışık yakmış, uygulamanın test sürecini başlatmıştı. Bu dönemde DİTİB, AK Parti ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile olan yakın bağları nedeniyle "Ankara'nın uzantısı" olduğu gerekçesiyle yoğun eleştirilere maruz kalıyordu. Hiç bir siyasi partiye bağlı olmayan Reker de bu kararından dolayı eleştirilmişti.

KARAR

Dünya Haberleri

İşgalci Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
Trump: Çin ile anlaşma yapacağız
Gazzeli çocuklardan dünyaya "açlıktan ölüyoruz" mesajı
Çin'den Dünyaya Çağrı: ABD Karşısında Asla Diz Çökme
UNRWA: İsrail Personellerimizi Canlı Kalkan Olarak Kullandı