Almanya: İran’a Karşı Savaşın Bir Parçası Olmayacağız

.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik askeri yaklaşımını “stratejisi ve çıkış planı olmayan bir süreç” olarak nitelendirerek, Berlin’in savaşa katılmayacağını açıkladı.

İran’ın ekonomiyi hedef alan bu savaşı dünya ekonomisi için bir felaket: Almanya bu çatışmaya katılmıyor.

Almanya Savunma Bakanı, Perşembe günü Kanberra’da Avustralyalı mevkidaşı Richard Marles ile düzenlediği ortak basın toplantısında, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik askeri yaklaşımını sert biçimde eleştirdi.

Mehr haber ajansının haberine göre, Boris Pistorius, son iki haftadaki saldırılara değinerek şunları söyledi:

“Bu savaşla ilgili en çok beni kaygılandıran şey, öncesinde danışma yapılmaması; bir stratejinin bulunmaması; net bir hedefin ortaya konmaması. Benim açımdan en kötülerden biri de bu krizi yönetmek için bir çıkış planının olmaması.”

Pistorius, İran’daki savaşı “dünya ekonomisi için bir felaket” olarak nitelendirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu savaşın sonuçları sadece iki haftanın ardından tamamen görünür hale geldi. Daha önce bize danışılmadı. Bu savaş bizim savaşımız değil; bu yüzden buna dahil olmak istemiyoruz. Bu konuyu tamamen net bir şekilde ifade etmek istiyorum.”

Dünya Haberleri

Terör Çetesinin Genelkurmay Başkanı Zamir’den alarm: “Ordu çökme riskiyle karşı karşıya”
Pentagon Orta Doğu'ya 10 bin ek asker göndermeyi planlıyor
Rusya: İran’a savaşta istihbarat yardımı yapmıyoruz
Putin: Orta Doğu’daki çatışmanın sonuçları öngörülemez
ABD’den Irak’taki vatandaşlarına "derhal ayrılın" çağrısı