Afganistan'da deprem sonrası can kaybı 1124'e yükseldi

.

Afganistan'ın Kunar vilayetinde meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 1124'e çıktı. Yaralı sayısının 3 bin 251'e ulaştığı faciadan sonra Afganistan uluslararası yardım çağrısında bulundu. Arama kurtarma çalışmaları, dağlık arazi ve kötü hava koşulları nedeniyle güçlükle ilerliyor.

Afganistan'ın Kunar vilayetini vuran 6 büyüklüğündeki depremde bilanço ağırlaşıyor. Yaşamını yitirenlerin sayısı 1124'e ulaşırken, 3 bin 251 kişinin de yaralandığı belirtildi. Afgan Kızılayı yetkilileri, dağlık arazi ve kötü hava koşulları nedeniyle arama kurtarma çalışmalarının zorlukla ilerlediğini ve ölü ile yaralı sayısının değişebileceğini açıkladı.

Depremin, ülkenin doğusundaki üç vilayette 8 binden fazla evin yıkılmasına ve çok sayıda kişinin enkaz altında kalmasına yol açtığı kaydedildi. Toprak kaymaları nedeniyle kapanan yolların yeniden açılması için çalışmalar devam ediyor.

ULUSLARARASI YARDIM ÇAĞRISI YAPILDI

Afganistan yönetimi, deprem felaketinin ardından uluslararası topluma acil yardım çağrısında bulundu. Bu çağrıya yanıt veren Hindistan, İsviçre, Çin ve İngiltere gibi ülkeler, deprem bölgesine yardım göndereceklerini duyurdu.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) da depremzedeler için hijyen malzemeleri, sıcak giysi, battaniye ve mutfak gereçlerinden oluşan 2 bin yardım kitini bölgeye ulaştırdığını açıkladı. Arama kurtarma çalışmalarına halk da destek veriyor.

Dünya Haberleri

Haydut ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneyi daha vurdu
ABD'nin ticari ham petrol stokları 8 milyon varil azaldı
Haydut Trump Ankara'daki NATO Zirvesi'ne katılacak
İran savaşı ABD ordusunu felç etti
ABD’den İran’a Yeni Yaptırım Kararı