ABD'li Kongre üyesi: Irak Kürtleri aç bırakıyor, Trump bunu çözecek

.

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Joe Wilson, “Taif Sami, Irak Kürtlerini aç bırakıyor ve maaşlarını ödemiyor, ancak ABD Başkanı bunu çözecek” dedi.

ABD'li Cumhuriyetçi Kongre üyesi Joe Wilson, X sosyal medya platformunda paylaştığı bir mesajda, "ABD Hazinesi'nin Rafidain Bankası'na yaptırımları ertelemeyi durdurması" çağrısında bulundu. Wilson'a göre bu banka Irak milislerine milyarlarca doları aklamakta.

Amerikalı Kongre üyesi, Irak Maliye Bakanı Taif Sami'nin de adını anarak "Taif Sami Irak Kürtlerini aç bırakıyor ve maaşlarını ödemiyor. Bunun sona ermesi gerekiyor, Trump bunu çözecek" dedi.

Bu açıklama, Irak'ın hala Kürdistan Bölgesi çalışanlarının Şubat ayı maaşlarını göndermediği bir döneme denk geldi

Dünya Haberleri

Tahran'da korkutan su alarmı: Sadece iki haftalık su kaldı!
Tom Barrack’tan DSG ve Şam Görüşmelerine İlişkin Açıklama
Pezeşkiyan: Nükleer Tesislerimizi Yeniden İnşa Edeceğiz
Afganistan'da 6,3 büyüklüğünde deprem
Karayipler'de Melissa Kasırgası nedeniyle 49 kişi yaşamını yitirdi