ABD ve Rus heyetleri ‘Ukrayna’ için Riyad'da toplandı

.

 ABD ve Rus heyetleri, ikili ilişkileri normalleştirmeyi ve Ukrayna'daki savaşı sonlandırmayı hedefleyen görüşmelere başladı.

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçen hafta yaptığı telefon görüşmesinden sonra her iki ülkenin heyetleri Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir araya geldi.

Görüşmelerde Rus heyetinde Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov ve Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Kiril Dmitriyev, ABD heyetinde Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz ve Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff yer alıyor.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin sonunda Rus heyetinin basın toplantısı yapması bekleniyor.

Dünya Haberleri

İşgalci Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
Trump: Çin ile anlaşma yapacağız
Gazzeli çocuklardan dünyaya "açlıktan ölüyoruz" mesajı
Çin'den Dünyaya Çağrı: ABD Karşısında Asla Diz Çökme
UNRWA: İsrail Personellerimizi Canlı Kalkan Olarak Kullandı