ABD ve Ermenistan, ortak askerî tatbikata başladı

Eagle Partner 24 Tatbikatı 24 Temmuz'a kadar Ermenistan'da gerçekleştirilecek.

ABD ve Ermenistan, pazartesi günü ortak askerî tatbikata başladı. Erivan'ın Batı ile ilişkileri giderek gelişirken Rusya ile bağları zayıflıyor.

Eagle Partner 24 Tatbikatı 24 Temmuz'a kadar Ermenistan'da gerçekleştirilecek ve tatbikata ABD Avrupa ve Afrika Ordusu ile Kansas Ulusal Muhafızları'ndan askerler katılacak.

Tatbikatlar Ermenistan'ı iki taraflı barışı koruma operasyonlarına katılmaya hazırlamaya hizmet ediyor. ABD Ordusu'ndan yapılan açıklamada "Bu eğitimin gerçekleştirilmesi her iki ülkeden birliklerin birbirlerinin teçhizatına aşina olmalarını sağlıyor" denildi.

Washington ve Erivan arasındaki askerî bağlar zayıf olsa da son aylarda tatbikatların ve iş birliğinin hızı arttı. Al Arabiya İngilizce'ye konuşan bir ABD Ordusu yetkilisi, "ABD'nin tutarlı hedefi, ortaklarla eğitim ve iş birliği yapmak, hazırlıklı olmayı sağlamak ve ortaklık içindeki askeri güçler arasında birlikte çalışabilirliği arttırmaktır" dedi.

Dünya Haberleri

ABD olmasa Siyonistler ne yapardı?
Trump'ın Gazze planı: 5.000 doları al, burayı terk et
BAE'den Siyonistlere "Batı Şeria'yı ilhak kırmızı çizgimiz" uyarısı
Liman işçileri: "Gazze filosuyla iletişim kesilirse Avrupa'da yük taşımacılığı duracak"
33 bin sayfalık Jeffrey Epstein dosyası yayımladı