ABD: Ukrayna ile değerli madenler anlaşması bu hafta imzalanabilir

.

ABD Başkanı Trump ile Ukrayna lideri Zelenskiy arasında Beyaz Saray'da yaşanan tartışmanın ardından basın toplantısı iptal edilmiş ve nadir toprak elementleri anlaşması da imzalanmamıştı. Trump'ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff, Suudi Arabistan'da Ukrayna heyetiyle yapacakları görüşme öncesi yaptığı açıklamada anlaşmanın bu hafta imzalanabileceğini duyurdu.

Ukrayna lideri Zelenskiy geçtiğimiz günlerde ABD'ye gitmiş ve ABD Başkanı Trump ile görüşmesi sırasında yaşananlar dünya gündemine oturmuştu. Trump ile tartışan Zelenskiy değerli madenler anlaşmasını imzalamadan ABD'den ayrılmıştı. Trump'ın Özel Temsilcisi Witkoff, Ukrayna ile bu hafta anlaşma imzalanabileceğini belirtti.

Amerikan Fox News kanalına konuşan Witkoff, Ukrayna heyetiyle görüşmeler yapacakları Suudi Arabistan'a hareketinden önce verdiği röportajda sürece ilişkin görüşlerini paylaşan Witkoff, oldukça umutlu konuştu.

Witkoff, bu haftaki görüşmeler sırasında Kiev'le nadir toprak elementleri anlaşmasının imzalanmasının mümkün olup olmadığı sorusuna, "Ben gerçekten umutluyum. Kesinlikle öyle umuyorum. (Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir) Zelenskiy'den, (Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy) Yermak'tan ve Avrupalılardan gelen tüm işaretler çok ama çok olumlu." diye yanıt verdi.

"Bence oraya önemli bir ilerleme kaydedeceğimize dair bir beklentiyle gidiyoruz. Bu yüzden bu konuda kesinlikle umutluyum." yorumunu yapan Witkoff, ABD ile Ukrayna arasındaki anlaşmanın iki ülkenin de çıkarına olacağını söyledi.

Dünya Haberleri

İspanya,haydut ABD uçaklarına hava sahasını kapattı
Haydut Trump'tan yeni tehdit"Hürmüz açılmazsa Hark Adası'nı yok ederiz"
ABD cezaevindeki Maduro’dan ilk açıklama
ABD'de 'Krallara Hayır' protestoları Savaşa Hayır protestolarına döndü
Göçmen teknesi battı: En az 9 ölü, 45 kişi kayıp