2025 yılı bütçesi TBMM’de kabul edildi

.

2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

2025 yılı bütçe görüşmelerinin son gününde yürütme adına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuştu. 17 Ekim’de Meclis’e sunulmasının ardından genel kurulda 12 gün süren bütçe görüşmelerinde sona gelindiğini belirten Yılmaz, bu süreçte mesai harcayan ve katkı sağlayan tüm isimlere teşekkür etti.

2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin oylamasında 567 oy kullanıldı; teklife 317 kabul, 249 ret ve bir çekimser oy verildi.

2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin oylamasında ise 568 oy kullanıldı; teklife 318 kabul ve 249 ret, bir çekimser oy verildi.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, bütçe hazırlığında emeği geçenlere teşekkür etti.

Numan Kurtulmuş, birleşimi, 24 Aralık Salı günü saat 15.00’te toplanmak üzere kapattı.

Dünya Haberleri

Güney Kore'den "Hürmüz Boğazı'na asker göndermeyeceğiz" açıklaması
Suriye'nin BM Temsilcisi: ABD himayesinde diplomatik çözümlere gitmek istiyoruz
Ukrayna Rusya’nın dev rafinerisini vurdu
BM: ABD'nin İran'da savaş suçu işlediğine yönelik makul gerekçeler var
ABD, Filistin Devlet Başkanı Abbas’a vize vermedi