1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rejim, İngiliz ve ABD'li kuvvetlere doğru ilerliyor
Rejim, İngiliz ve ABD'li kuvvetlere doğru ilerliyor

Rejim, İngiliz ve ABD'li kuvvetlere doğru ilerliyor

Suriye ordusunun, Irak ve Ürdün'le sınırında bulunan, IŞİD'in son haftalarda geri çekildiği bölgede Badia (çöl) adlı bölgede ilerleyişini sürdürdüğü bildirildi.

A+A-

İngiliz Telegraph gazetesi, askerlerinin üsse yaklaşmakta olduğunu ve hali hazırda üsle aralarında yaklaşık 24 kilometre bulunduğunu yazdı. Reuters haber ajansı operasyonda Suriye askerlerine Şii milislerin de destek verdiğini bildirdi. Reuters'a konuşan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) çatısı altındaki bazı grupların komutanları, IŞİD'in son dönemde Irak ve Ürdün sınırındaki bu çöl alanından çekilmesinden sonra ordunun buraya yöneldiğini söyledi.

Silahlı muhalif grupların yetkilileri, ordunun, bu bölgenin ÖSO'nun eline geçmemesi için ilerlediğini belirtti. Muhalifler, Suriye ordusunun amacının Badia bölgesinde, Irak tarafındaki Şii milis gruplarıyla bir araya gelmek olduğunu da iddia etti. Reuters, sınırın Irak tarafındaki bazı Şii milis güçlerinin de Cuma günü Suriye tarafına doğru ilerlemeye başladığını bildirdi.

Nerina Azad

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.