
Barzani: Herkes kazanacak
Başbakan Neçirvan Barzani, referandumum Kürdistan'ın iç yuvasında birleştirici bir nokta olması gerektiğini söyledi.
Irak Komünist Partisi Eski Genel Sekreteri Aziz Muhammed'in kırklık anma törenine katılan Başbakan Barzani burada bir konuşma yaptı.
Neçirvan Barzani, referandum belli bir parti veya bir kişinin olmadığını belirterek, “Referandum hepimizindir. Bu yüzden hepimiz sürecin başarılı olması için Kürdistan'ın bağımsızlığına evet demeliyiz” ifadelerini kullandı.
“Referandumun kazanan ve yenileni tarafı yok. Ya hep birlikte kazanacağız yada aksine” diyen Barzani şunları kaydetti:
“Referandum, Kürdistan halkının medenice, barış içinde ve şiddetten uzak bir şekilde sesini dünyaya duyurmak için bir fırsattır. Bununla bağımsızlık isteğini dünyaya duyuran Kürdistan halkının başkasının kendisi yerine kaderi hakkında karar vermesini istemediğini dile getirmek için bir fırsattır.”
Kürdistan Bölgesi Başbakanı, referandumun Kürdsitan'ın iç yuvasının birleştirme noktası olması gerektiğini altını çizerek, basının bu konuda olumlu rol üstlenerek halkı soğutmaması gerektiğini söyledi.
rudaw
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.