1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Anti Siyonist Yahudiler: İsrail Bizi Temsil Etmiyor
Anti Siyonist Yahudiler: İsrail Bizi Temsil Etmiyor

Anti Siyonist Yahudiler: İsrail Bizi Temsil Etmiyor

Yahudi lobisi AIPAC’in Washington’da düzenlenen yıllık toplantısı nedeniyle Yahudiler olmak üzere çok sayıda insan hakları ve toplumsal aktivist bir grup Müslümanla birlikte

A+A-

toplantının düzenlendiği mekânın önünde bir araya gelerek protesto düzenlediler.

Amerikalı çok sayıda insan hakları ve toplumsal aktivist, ülkedeki Müslümanlarla birlikte AIPAC lobisinin yıllık toplantısının düzenlendiği mekânın önünde bu kuruluşun işgalci rejimi destekleyen politikalarını ve eylemlerini protesto ettiler.

anti_siyonist_yahudiler_new_yorkta_eylem_yapti_h50030.jpg

Protestocular ellerinde “Serbest bırakın, AIPAC biz Amerika Yahudilerinin temsilcimi değil, bu rejim apartheid bir rejimdir, Filistin’in işgaline bir son verin, İran’la savaşa hayır, Yahudiler Filistin’de adalet sağlamak içindir, Yahudiler Siyonizm’i reddediyor, gönderilen Filistinliler yeniden Filistin’e döndürülmelidir, AIPAC fasit bir kuruluştur, Filistin’in işgaline bir son verin, ben bir Yahudi olarak İran ve Filistin ile diplomasi diyorum” şeklinde Filistin halkının haklarını destekleyen pankartlar ve flamalar taşıdılar.

Bu protestolar 3 gündür devam etmektedir. Dün katılımcıların en üst düzeye ulaştığı bu protestolarda, toplantının düzenlendiği mekanın ana giriş kapısı önünde “konferansı bitirin” yönünde sloganlar atıldı.

Öte yandan AIPAC toplantısını korumak amacıyla bölgede bulunan polis kuvveti sayısında görülmemiş bir şekilde artış yaşandı.

150470.jpg

Siyonistleri destekleyen dernek üyeleri Filistin bayraklarını yaktılar ve Filistin gibi bir ülkenin olmadığını iddia ettiler. Bu kişiler kışkırtıcı ve hakaret içerikli eylemlerinin devamında İngilizce bir Kur’an-ı Kerim’i de yaktılar.

Bu yılki protestolara Filistin’i destekleyen binden fazla Yahudi katıldı. Onlar da Siyonist rejim karşıtı diğer protestocular gibi Filistin halkına olan desteklerini vurguladılar. Bu kişiler de yıllık AIPAC toplantısının düzenlediği binanın önünde toplanarak sloganlar attılar.

Aynı zamanda “Filistinliler vatanlarına geri dönme hakkına sahiptir” olarak adlandırılan bir grup ta Beyaz Saray önünde toplanarak, AIPAC toplantısının düzenlendiği bölgeye kadar yürüyüş düzenlediler.

Natra Carta üyesi olan Haham Davut Tesnim Habere şunları söyledi: “Yahudilik, Siyonizm ve İsrail Rejimini yasaklamaktadır.

 

Aynı zamanda “Filistinliler vatanlarına geri dönme hakkına sahiptir” olarak adlandırılan bir grup ta Beyaz Saray önünde toplanarak, AIPAC toplantısının düzenlendiği bölgeye kadar yürüyüş düzenlediler.

Natra Carta üyesi olan Haham Davut Tesnim Habere şunları söyledi: “Yahudilik, Siyonizm ve İsrail Rejimini yasaklamaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.