1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Zekeriya Öz tatili doğruladı; masrafları yalanladı!
Zekeriya Öz tatili doğruladı; masrafları yalanladı!

Zekeriya Öz tatili doğruladı; masrafları yalanladı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, ailesiyle birlikte Dubai’de tatil yaptığını doğruladı; ancak masraflarla ilgili iddiaları yalanladı

A+A-

17 Aralık Operasyonları'nın başındaki isim olarak bilinen İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, ailesiyle birlikte Dubai’ye yaptığı seyahatle ilgili bugün bazı gazetelerde çıkan iddiaların bir kısmını yalanladı. Öz, Dubai'ye tatile gittiğini doğruladı; ancak tatilin masraflarını kendi cebinden ödediğini söyledi. 

Hürriyet'e konuşan Öz: “Dubai’ye ailemle birlikte gittim. Masrafları kendim karşıladım. İddialar yalan” dedi.

Öz hakkında bugünkü Sabah ve Takvim gazetelerinde çarpıcı bir iddia yer aldı. Haberlere göre, Savcı Zekeriya Öz, Kurban Bayramı'nda ikisi çocuk 11 kişiden oluşan bir grupla gittiği Dubai tatilinin 80 bin lira civarında tutan faturasını ünlü bir işaadamı ödedi.

HSYK HAREKETE GEÇTİ İDDİASI

Bu arada, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Öz hakkında basında çıkan haberleri ihbar kabul etti. Vatan'ın iddiasına göre HSYK Hakim ve Savcı Şikayet Bürosu, basında çıkan haberlerle ilgili haberleri inceleyerek bir dosya açtı. 

Haberlerde ileri sürülen iddiaların yer alacağı dosya bu hafta içinde toplanması beklenen HSYK 3. Dairesi'ne sunulacak. Daire, dosyadaki haberlerle ilgili bir inceleme yapılması gerektiğine karar verirse Zekeriya Öz ile ilgili inceleme başlatılacak. İnceleme sonunda Öz hakkında soruşturma açılabilecek.

17 ARALIK OPERASYONUNDA KOORDİNATÖR

Ergenekon soruşturmasını yürüterek büyük bir üne kavuşan Başsavcı Vekili Öz, 17 Aralık'ta bazı bakan çocuklarının da aralarında olduğu şüphelilere yönelik yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında da "koordinatör" olarak yer almıştı. Hükümet çevrelerinin tepkisini çeken Öz, soruşturma sürerken İstanbul Emniyeti'ne gitmişti.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.