1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Zêbarî: Irak hükümeti ve koalisyon Peşmerge'nin Kerkük'e dönmesini istiyor
Zêbarî: Irak hükümeti ve koalisyon Peşmerge'nin Kerkük'e dönmesini istiyor

Zêbarî: Irak hükümeti ve koalisyon Peşmerge'nin Kerkük'e dönmesini istiyor

A+A-

Irak eski Genelkurmay Başkanı Babekir Zêbarî, hem Irak hükümetinin hem de koalisyon güçlerinin, Peşmerge’nin yeniden  Kürdistan Bölgesi İdaresi Dışında Kalan Kürt Bölgeleri’ne dönmesi gerektiği kaanatine vardıklarını söyledi.  

 

Bağdat ile Erbil hükümetleri, Kürdistan Bölgesi İdaresi Dışında Kalan Kürt Bölgeleri’nde yaşanan sorunların çözümü için son dönemde görüşmelerini arttırdı. Bağdat ile Erbil’in bazı konularda anlaşmaya vardığı, Peşmerge Güçleri’nin yeniden bölgenin güvenliğini sağlaması konusunda tarafların düşüncelerinin birbirine yakın olduğu kaydedildi.

Konu hakkında KDP.info’ya değerlendirmelerde bulunan Irak eski Genelkurmay Başkanı Babekir Zêbarî,  son dönemde IŞİD’in Irak ve bazı Kürt bölgelerinde saldırılarının arttırdığını belirterek, Irak ordusu ve Haşdi Şabi milislerinin bölgeyi savunacak kapasitede olmadığını söyledi.

Bu durumun Peşmerge’ye bölgede ihtiyaç olduğunun bir göstergesi olduğunu belirten Babekir Zêbarî, “Zaten hem Irak hükümeti hem de koalisyon güçleri Peşmerge’nin bölgeye dönmesi gerektiği kaanatine varmış durumdalar. Çünkü ancak Peşmerge teröre karşı başarılı ve etkin bir mücadele yürütecek bir güçtür” dedi.

Aynı zamanda Dicle Cephesi Peşmerge Güçleri Komutanlarından olan Zêbarî,  Peşmerge Güçleri’nin bölgeye dönmediği sürece Kürdistan Bölgesi İdaresi Dışındaki Kürt Bölgeleri’ndeki göçmenlerin evlerine dönmeyeceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.