1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Zarif: İsrail nükleer silah programına sahip tek ülke
Zarif: İsrail nükleer silah programına sahip tek ülke

Zarif: İsrail nükleer silah programına sahip tek ülke

İran, Netanyahu'nun iddiasını reddetti. İran Dışişleri Bakanı Zarif, Neyanyahu'yu yalancılıkla suçlayarak "Hiçbir sanat gösterisi, İsrail'in bölgemizde gizli ve açıklanmamış nükleer silah programına sahip tek ülke olduğu gerçeğinin üstünü örtemez" dedi.

A+A-

 

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun dün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki konuşmasının gösteri olduğunu söyledi.

 

Zarif açıklamasında "Hiçbir sanat gösterisi, İsrail'in bölgemizde gerçek atom silahları dahil olmak üzere gizli ve açıklanmamış nükleer silah programına sahip tek ülke olduğu gerçeğinin üstünü örtemez. İsrail'in yasadışı nükleer silah programını itiraf edip uluslararası denetçilerin incelemesine açmasının zamanı geldi."

'YALAN SÖYLEMEYİ BIRAKMAYAN BİR YALANCI'

IRNA'nın aktardığına göre Zarif İsrail'in ABD'nin yalnızlaşmasına neden olduğunu da söyledi

IRNA'ya göre Zarif " Son günlerde Netanyahu'nun ABD'ye dayatttığı politikaların ABD'nin BM Genel Kurulu ve BM Güvenlik Konseyi'nde ne kadar fazla yalnızlaşmasına neden olduğunu gördük" ifadelerini kullandı.

IRNA, Zarif'in Netanyahu'nun suçlamalarını 'yakışıksız' olarak niteleyip İsrail Başbakanı hakkında "Yalan söylemeyi bırakmayan bir yalancı" dediğini de belirtti.

​'ANLAMSIZ, TEMELSİZ VE DÜZMECE'

İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi de dünyanın İsrail'in iddialarını reddedeceğini söyledi.

Fars haber ajansının aktardığına göre Kasımi "Dünya böylesi düzmece, anlamsız ve temelsiz bir konuşmaya ve sahte şova sadece yüksek sesle güler" ifadelerini kullandı.

İranlı sözcü, "İşgalci İsrailli yetkililer tarafından sahnelenen bu yeni gösteri her ne kadar cevap vermeyi hak etmiyorsa da bu iddiaları şiddetli bir şekilde reddediyoruz" diye konuştu.

İsrail Başbakanı Netanyahu dün BM Genel Kurulu'nda çeşitli fotoğraflar ve haritaların eşlik ettiği konuşmasında Tahran yakınlarında gizli bir nükleer tesis olduğu iddiasında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.