1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. "Yürüyüşlerin Anasını Gerçekleştireceğiz"
"Yürüyüşlerin Anasını Gerçekleştireceğiz"

"Yürüyüşlerin Anasını Gerçekleştireceğiz"

Hamas Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, işgalcilere seslenerek Ramazan ayında "Yürüyüşlerin Anası"nı gerçekleştireceklerini ifade etti.

A+A-

 

Heniyye, "Ramazan ayı Büyük Dönüş Yürüyüşü kapsamında Filistin halkının işgale karşı yeni bir intifadasına şahit olacak" dedi ve bu kararın en üst düzeyde alındığını bildirdi.

 

Ramazan öncesi davetçilerin Gazze'de dün düzenlenen konferansına katılan Heniyye, yürüyüşün dönemsel ve stratejik hedefleri olduğunu ifade etti. Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün Filistin davasına yeniden itibar kazandırdığını ve mültecilerin dönüş hakkını hatırlattığını belirten Heniyye, yürüyüşün tüm komploları boşa çıkaracağını kaydetti.

Ramazan ayının başlangıcı bu yıl Büyük Felaket (En-Nekbe)'nin yıldönümü olan 15 Mayıs'a denk geliyor. Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirmek isteyenlere uyarı mesajı olduğunu kaydeden Heniyye, yürüyüşün hedeflerine ulaşıncaya kadar devam edeceğini ve Batı Şeria'ya da nakledileceğini açıkladı.

Heniyye, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" projesine karşı verecekleri mücadeleye "Kararlılık Anlaşması" adını verdi.

Trump'ın kararı nedeniyle Filistin halkının, Arapların ve İslam ümmetinin, dünyanın özgür insanlarının büyük bir meydan okumayla karşı karşıya olduğunu ifade eden Heniyye, Filistin halkının oyunu bozacağına inandığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.