1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yüksekdağ;"Ölen asker,polis canımız"
Yüksekdağ;"Ölen asker,polis canımız"

Yüksekdağ;"Ölen asker,polis canımız"

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, parti genel merkezinde Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu heyetiyle görüştü.

A+A-

Figen Yüksekdağ, "Bizleri bir kez daha bölmeye kutuplaştırmaya çalışıyorlar. Asker, polis cenazelerini bize karşı kullanmaya çalışıyorlar. Hükümet büyük bir hazımsızlık içerisinde" dedi.

AK Parti ile CHP'nin koalisyon hükümeti kuramamasının beklenen bir durum olduğunu ifade eden Yüksekdağ konuşmasını şöyle sürdürdü:

ÇÖZÜM SÜRECİNİN BUZDOLABINA KALDIRILMASI SİYASİ KRİZİ ARTTIRDI

Çözüm sürecinin cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deyimi ile buzdolabına kaldırılması siyasi krizi daha da çıkılmaz hale getirdi. Toplumumuzdaki gerilim ve çatışma unsurlarını da harekete geçirdi.

SARAY MERKEZLİ BİR KARARTMA HAREKETİ UYGULANIYOR

Saray merkezli bir karartma hareketi uygulanıyor. Böyle bir karanlık içerisinde barış umudunu kırmaya kilitlenmiş bu yolla yeniden iktidar olma, başkan olma yolunu açmayı düşünen bir siyasi zihniyet var. Bu oldukça tehlikeli. Son günlerdeki pratiği ortada. Bir yanda polislerin, askerlerin cenazeleri. Bir taraftan gerilla cenazeleri sınırlarda bekletilen, cenazeleri gayri ahlaki, gayri vicdani şekilde çürümeye terk edilen YPG'lilerin cenazeleri. Birileri iktidarın ömrünü uzatmaya çalışıyor.

ÖLEN ASKER VE POLİSLER BİZİM CANIMIZ

Bizleri bir kez daha bölmeye kutuplaştırmaya çalışıyorlar. Asker, polis cenazelerini bize karşı kullanmaya çalışıyorlar. Sanki ölen o askerler, polisler bizim canımız değil. Ölümler ve cenazeler üzerinden birbirimize düşman etmeye çalışıyorlar. Bize barış için oy verdiler.

HÜKÜMET BÜYÜK BİR HAZIMSIZLIK İÇERİSİNDE

Hükümet büyük bir hazımsızlık içerisinde. Büyük bir intikam hırsı ile bedel ödetme anoforunu kapılmış bir şekilde kan dökmekten çekinmiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.