1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. YPG: Rusya bize ihanet etti
YPG: Rusya bize ihanet etti

YPG: Rusya bize ihanet etti

A+A-

 

 

YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, Türkiye’nin Afrin operasyonu ile ilgili Rusya’ya ağır eleştiriler yöneltti. Hemo, “Rusya ile bazı anlaşmalarımız vardı. Ama Rusya bir düşünceyi bu anlaşmaları dikkate almadı bize ihanet etti” dedi.

 

PYD’nin yayın organlarından ANHA ajansına açıklamalarda bulunan Sipan Hemo, şunları söyledi: “Şimdi en fazla açıklığa kavuşturulması gereken konu Rusya'dır. Biz de bunu halkımızla açık şekilde paylaşmak istiyoruz. Rusya mevcut durumda işgalci ve katliamcı Türk devletiyle tam ittifak yaparak bize karşı savaş cephesinde yer almaktadır. İki yıldır Rus güçleri Afrin'dedir ve sürekli Kürtlerle birlikte bir takım sorunları çözeceklerini iddia ediyorlardı. Sürekli olarak 'Kürtlersiz bir çözüm mümkün değil' diyorlardı.

Rusya ile bazı anlaşmalarımız vardı. Ama Rusya bu anlaşmaları dikkate almadı, bize ihanet etti. Kürtlersiz bir çözüm mümkün değil deyip Kürtlerle birlikte sorunları çözeceklerini iddia ediyordu. Fakat artık yaşananlarla Rusya'nın gerçekliği deşifre oldu. Rusya tüccar bir ülkedir. Rusya, ilkesiz bir devletdir.”

“FÜZE SALDIRILARINI BİZ YAPMADIK”

Suriye’de muhaliflerin denetimindeki Azez’e Türkiye’nin Kilis kentine yönelik herhangi bir füze saldırısı gerçekleştirmediklerini söyleyen Sipan Hemo, “Bunlar işgali meşrulaştırmanın beyhude çabalarıdır. Bütün bu iddialar gerçekle hiçbir bağlantısı olmayan yalanlardır” diye konuştu.

Hemo, Türkiye’nin Afrin'i işgal edip, Bab'la birleşmeye, bu iki yeri de idlib'e bağlamaya çalıştığını da savundu.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.