1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yola Döşenen Patlayıcılarla 2 Asker ve Bir Polis Hayatını Kaybetti
Yola Döşenen Patlayıcılarla 2 Asker ve Bir Polis Hayatını Kaybetti

Yola Döşenen Patlayıcılarla 2 Asker ve Bir Polis Hayatını Kaybetti

PKK Hakkâri ve Batman'da yola döşediği patlayıcılarla saldırdı, 2 asker ve bir polis hyatını kaybetti, 1 vatandaş hayatını kaybetti. 3 asker, 3 polis ve 4 vatandaş yaralandı.

A+A-

PKK'nın Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde ve Batman- Kozluk yolunda yola döşediği patlayıcılar sebebiyle 2 asker ve 1 polis Hayatını kaybetti, 1 vatandaş hayatını kaybetti. 3 asker, 3 polis ve 4 vatandaş yaralandı.

Hakkâri'de saldırı: 2 şehit, 3 yaralı

Hakkâri'de Şemdinli-Yüksekova karayolunu 20'nci kilometrede saat 16:45'te kesen kalabalık PKK'lı grubu, araçları durdurup yol kontrolü yapmaya başladı. Olay üzerine bölgeye güvenlik güçleri sevk edilirken, PKK'lıların önceden karayoluna döşedikleri patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Patlamada araçta bulunan 2 asker hayatını kaybetti.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada,dün saat 16.45'te Yüksekova-Şemdinli yolu üzerinde bulunan Tuhi Köprüsüne yerleştirilen el yapımı patlayıcının imhası için görevlendirilen birliklerin, emniyetini almak maksadıyla bölgeye intikal eden zırhlı aracın geçişi esnasında bölücü PKK mensupları tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen başka bir el yapımı patlayıcının patlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Patlama sonucunda kahraman iki silah arkadaşımız şehit olmuş ve kahraman üç silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır" ifadesi kullanıldı.

Batman'da saldırı 1 polis ve 1 sivil hayatını kaybetti

Batman'da PKK'lılarca yola döşenen patlayıcının zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 1 polis ve 1 vatandaş hayatını kaybetti. 3 polis ile patlama sırasında yoldan geçen iki araçta bulunan 4 vatandaş yaralandı

Batman-Kozluk karayolunun Samanyolu köyü mevkisinde  PKK mensuplarınca yola yerleştirilen patlayıcı, zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada 1 polis hayatını kaybetti, 3 polis ile patlama sırasında yoldan geçen kamyonet ve minibüste bulunan 5 vatandaş yaralandı. Yaralı vatandaşlardan kamyonet sürücüsü Hamdullah Aydın (55), tedavi gördüğü özel hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.