1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. YNK'li Peşmerge komutanı: İki başlı idare istemek ihanettir
YNK'li Peşmerge komutanı: İki başlı idare istemek ihanettir

YNK'li Peşmerge komutanı: İki başlı idare istemek ihanettir

A+A-

 

YNK’ye bağlı 70. Peşmerge Güçleri Birliği Genel Komutanı ve Politbüro üyesi Şêx Ceifer şêx Mistefa, ‘iki başlı idare’ çağrısı yapan Mehmûd Sengawî’ye tepki gösterdi: “İki başlı idare ihanettir!”  

Dün YNK Politbüro üyesi Mehmûd Sengawî, Kürdistan Bölgesi’nin yeni kurulacak hükümet kabinesine ilişkin YNK ile PDK arasındaki pazarlığı değerlendirmesinde,  iki başlı idareye (Süleymaniye-Erbil merkezli) karşı olduklarını, ancak hükümeti kurma sürecinin vatandaşlara zarar vermesi halinde iki başlı idarenin daha iyi bir seçenek olabileceğini söylemişti. YNK’li Sengawî’nin bu açıklamasına YNK’den yanır gelmiş “Onun kişisel görüşüdür” denmişti.

Bu konu da bir açıklama da YNK’ye bağlı 70. Peşmerge Güçleri Birliği Genel Komutanı ve Politbüro üyesi Şêx Ceifer şêx Mistefa’dan geldi.

BasNews’e konuşan Şêx Ceifer şêx Mistefa, “Kürdistan’da iki başlı idareden bahsedenler çok kötü bir şey yapıyorlar. Çünkü iki başlı idareden bahsetmek ihanetten başka bir şey değildir” şeklinde tepki gösterdi.  

Şêx Ceifer şêx Mistefa sözlerini şu şekilde sürdürdü: “YNK’li herhangi bir sorumlu veya üyenin iki başlı idareden bahsediyorsa eğer bu partinin resmi görüşü değil, onların kendi kişisel görüşleri olmaktadır.”

Şêx Ceifer, iki başlı idareden bahsedeceklerini diyalog ve birliğin nasıl gelişeceğinden bahsedilmesi gerektiğinin altını çizdi.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.