1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. YNK'de 'Beyaz Darbe'
YNK'de 'Beyaz Darbe'

YNK'de 'Beyaz Darbe'

Mam Celal’in yeğeni ve YNK istihbarat sorumlusu Lahur Cengi’nin YNK içinde ‘Beyaz Darbe’ yapmak istediği ve ipleri tamamen eline geçirmek istediği belirtiliyor.

A+A-

 

Lahur Cengi’nin ‘Milletpress.com’ isimli sitesinde, ‘YNK’de dizginleri Lahur’a verin’ başlığı ile Salar Serwai yazar ismi ile bir yazı yayınlandı. Yazının içeriğine bakıldığında, açık bir şekilde Mam Celal’in oğulları Qubat ve Pavil’dan, Lahur Cengi’ye YNK’yi yönetmesi için yol vermeleri gerektiği deniliyor.

 

Yazının bir bölümünde şöyle deniyor; “Mam Celal’in vefatından sonra hiç kimse onun Peşmergelik döneminden yoldaşı değil. Oğulları ve ailesi YNK’de ipleri ellerinde tutamazlar ve partiye iyi bir gelecek sağlayamazlar.”

Yazının devamında Mam Celal’in çocukları kastedilerek, “Siz zayıf ve acizsiniz çünkü, YNK şu ana kadar da başsız ve dağılmış bir aile. Partinin her yetkilisi ayrı telden çalıyor. Bundan dolayı YNK’yi gerçekten ve iyi bir şekilde yönetebilecek tek kişi Lahur Cengi’dir” ifadeleri kullanılıyor.

Yazıda YNK’nin ‘zayıf’ yöneticilerinin önüne iki yol konuluyor; “Eğer siz YNK’nin, eski YNK’ olmasını istiyorsanız ya evinizde oturacaksınız ya da bu partiyi yönetmesi için Lahur Cengi’ye destek olacaksınız. Çünkü ‘Yeşil Bölge’nin (Devera Kesk) tümü şu an Lahur Cengi’nin kontrolünde ve herkesin bu gerçekliği kabul etmesi ve buna göre hareket etmesi gerekiyor.”

Yazının sonlarına doğru tehdit de eksik edilmiyor, “Eğer YNK’nin dizginini Lahur’a teslim etmezseniz, olduğunuz sürece atın kuyruğunu tutmak zorunda kalırsınız.”

Siyasi gözlemciler, bu yazı ve son dönemde verilen mesajlar, YNK’de bir ‘Beyaz Darbe’ hazırlıkları yapıldığı ve Lahur Cengi’nin Mam Celal’in oğulları, Kosret Resul ve YNK’li diğer yetkilileri devre dışı bırakıp YNK’yi tamamen kontrol etme çabaları içinde olduğunu belirtiyor ve Lahur’un bunu yapabilecek güce eriştiğini de ifade ediyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.