1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. YNK, PKK'nin bir kurumunu daha kapattı
YNK, PKK'nin bir kurumunu daha kapattı

YNK, PKK'nin bir kurumunu daha kapattı

A+A-

YNK asayişi bugün Kelar’da bulunan PKK’ye yakın Şehit Givara Akademisi’ne baskın düzenledi ve ofisi kapattı.

RojNews sitesinde yer alan haber göre, YNK’ye bağlı silahlı kişiler Şehit Givara Akademisi’ne baskın düzenledi ve içerde bulunan 9 kişiyi gözaltına aldı.

Elde edilen bilgilere göre Germiyan asayişi, Şehit Givara Akademisi sorumlususunda asayişe gelmesini istemiş ancak akşam saatlerinde YNK’ye bağlı kalabalık silahlı bir grup akademiyi basarak, kurumun kapısına kilit vurmuş.

PKK’ye yakın Şehit Givara Germiyani Akademisi’nin 4 yıl önce açıldığı ve şu ana kadar YNK tarafından hiçbir engelleme ile karşılaşmadığı ifade edildi. Ancak YNK’nin Türkiye ile anlaştıktan sonra Süleymaniye ve ilçelerindeki PKK kurumlarını kapatma kararı sonrası YNK asayişi bu akademiyi de kapattı.

Irak’ın YNK’li Cumhurbaşkanı Berhem Salih geçtiğimiz günlerde Ankara’yı ziyaret etmiş ve Türkiye Cmhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Berhem Salih, Irak Cumhurbaşkanı kimliğinden ziyade YNK’nin bir temsilcisi sıfatı ile Ankara’yı ziyaret etti ve Erdoğan ile yapığı görüşmede PKK konusunun konuşulduğu belirtildi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berhem Salih ile düzenlediği ortak basın tolantısında PKK ve IŞİD ile mücadele konusunda Salih ile anlaştıklarını açıklamıştı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.