1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldırım'dan Suriye Gelecek Partisi hakkında ilk değerlendirme
Yıldırım'dan Suriye Gelecek Partisi hakkında ilk değerlendirme

Yıldırım'dan Suriye Gelecek Partisi hakkında ilk değerlendirme

Başbakan Binali Yıldırım, Kürtler, Araplar, Türkmenler ve Süryaniler dahil 700 temsilcinin katıldığı Rakka'daki toplantıyla kurulan Suriye Gelecek Partisi'ni değerlendirdi: "Bazı dostlarımızı geçici bir süre kandırabilirler ama Türkiye'yi kandıramazlar."

A+A-

 

 

PYD/YPG'nin öncülüğünde tek taraflı ilan edilen Kuzey Suriye Federasyonu ile Rakka, Deyr ez Zor ve Halep'ten Araplar, Türkmenler ve Süryaniler dahil 700 temsilcinin katıldığı bir toplantıyla Suriye Gelecek Partisi'nin temellerini attı. Konu hakkında ilk değerlendirme Başbakan Yıldırım'dan geldi.

 

Yıldırım, Bosna Hersek'e gitmeden önce havalimanında düzenlediği basın toplantısında konu hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bunların sürekli yer ve isim değiştirdiklerini hep söyledik. Suriye'de başka isimle, Irak'ta başka isimle karşımıza çıkıyorlar. Ama postu kaldırınca bunların kim olduğunu meydana çıkıyor. Biz bunları iyi tanırız, hangi kılıkla gelirse gelsinler… Bazı dostlarımızı kandırabilirler geçici bir süre ama Türkiye'yi kandıramazlar."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.