1. YAZARLAR

  2. Zeki Savaş

  3. Yıldırım Düşse Sizden Biliriz
Zeki Savaş

Zeki Savaş

Yazarın Tüm Yazıları >

Yıldırım Düşse Sizden Biliriz

A+A-

Ergenekon’un deşifre edilen boyutları, deşifre edilemeyen kısmıyla ilgili herkesin kaygısını arttırmıştı. PKK’nin içindeki uzantıları da kaygıları katmerleştirmeye yetiyordu. Hayata geçirilemeden etkisizleştirilen eylem planları, hayata geçirebilecekleri eylemler hakkında hepimizin teyakkuz halinde yaşamamıza neden olmuştu.

Bahar mevsimindeki güneşli havanın aniden değişip dolu yağabileceği gibi, güneşlenmeye yüz tutan ülkenin her an, açığa çıkarılmamış bir eylem planının hayata geçirilerek karanlığa gömülmek isteneceği kaygıları herkeste vardı.

Toplumun kahir ekseriyeti, ülkeyi kaosa götürecek her gelişmeyi Ergenekon’dan bilecek bir kaygıyı taşımaktaydı.

İşte tam bu sırada bir günde sokaklar karıştı, arkasından Tokat gibi en milliyetçi bir ilde yedi asker sisli havada pusuya düşürüldü. Benim ilk aklıma gelen ihtimal, olayı yapanların PKK militanları olmaktan çok Türk subaylarının olabileceğidir. Tetiği çekenler olmasa bile tetiği çektirenin, şu anda görev başında veya emekli olan bir albay veya general olması kuvvetle muhtemeldir.

Sayısını bilemeyeceğim kadar insanın da aynı ihtimali düşündüğünü sanıyorum; her ne kadar bu ihtimali öngörenlerin bir kısmı bunu dile getirmese de veya dile getirme imkanına sahip olmasa da.

Tokat gibi bir yerde ve bu soğuk mevsimde Kürd militanlarının barınması imkansız gibidir. Eğer barınmışsa, bu ancak Ergenekon üyesi subayların himayesinde mümkün olur. Ergenekon’un PKK içinde de önemli bir gücü olduğuna göre, bu eylemi Ergenekon’un Türk ve Kürd unsurları neden birlikte yapmasın?

DTP’nin kapatılma kararının görüşüldüğü siyasi açıdan sisli bir günde, Tokat’daki sisli havada yedi askerin öldürülmesi, her yönüyle Ergenekon’un mantığı ve eylem tarzıyla örtüşüyor.

Eski kuvvet Komutanlarından üçünün on saat boyunca sorgulanmasıyla sokak eylemlerinin artışının zamanlanması, ne kadar da Ergenekon tezgahını çağrıştırıyor.

Ülke içindeki ve dışındaki gelişmeleri dikkate alınca, bu gelişmelerin Ergenekoncuları ve yandaşlarını ne kadar rahatsız ettiğini görünce, bu sırada Tokat gibi milliyetçi bir ilde silahlı saldırı sonucu askerlerin ölmesi bir yana, Cudi Dağı’na yıldırım düşmesi sonucu askerler ölse yine acaba Ergenekon’un parmağı var mı diyecek kadar kuşkulu olmamızı gerektiren nedenler fazlasıyla mevcuttur.

Olaylar sonrası Bahçeli, Baykal ve Emine Ayna’nın konuşmalarına baktığımda sevinçlerini gizlemekte zorlandıkları hissine kapıldım. Asker, genç ve çocuk kanı üzerinden siyaset yapan bir güçle karşı karşıyadır bu ülkenin insanı. Ülke elden gidiyor diyenlerle Apo elden gidiyor diyenlerin içinden en azından bazılarının bu son günlerdeki eylemleri ve akan kanları içki kadehiyle kutladıklarını sanıyorum.

Barış ve açılım sürecinden rahatsız olanların, içerde ve dışarıda düşman olarak tanımlananların dosta dönüşmesinden kaygı duyanların bugünlerde yaşanan kaostan ve akan kandan duydukları sevinci, karanlık mahfillerde kadeh ve kahkahalarla açığa çıkardıklarından emin olabiliriz.

Bu arada Ergenekon’un İsrail ve Amerika’daki destekçilerinin de keyiflendiklerini ve Ergenekon’a verdikleri desteğin meyve verebileceğine dair duydukları sevinçlerini unutmayalım.

Tertipledikleri kaostan dolaylı sevinenlerin ihtiyatlı olmalarında kendileri için yarar vardır. Çünkü bundan böyle akıttırılacak olan kanın artık Türk- Kürd çatışması, etnik kimlik mücadelesi temelinde anlaşılmaktan çok çıkar temelinde geliştiği inancı her geçen gün pekişecektir.

Ölen Türk askerinin babasıyla ölen Kürd gencinin annesi, çocuklarının Türk ve Kürd davası veya vatan ve ulus davası uğruna değil, kandan beslenen bir zihniyetin kurbanı olduğunu bundan böyle daha yüksek bir sesle dile getirecektir.

Yıllardır Öcalan için bebek katili diyen generallerin de bebekleri katletmek için nasıl planlar yaptıkları zihinlerden silinmeyecek ve hiçbir zaman askerin mücadelesi eskisi gibi Türk halkı tarafından da sorgusuz sualsiz kabul görmeyecektir.

PKK ve DTP de bundan böyle geçmişteki kadar rahat bir tarzda Kürdleri dağa çıkmaya ikna edemeyecek, mücadelelerinin samimiyetine inandıramayacaktır. Çünkü büyü, büyük ölçüde bozulmuştur.

Çünkü iki taraftaki silahlı güçlerin Türk ve Kürd halkının çıkarlarından çok kendi çıkarlarını düşündüğünü gösteren çok sayıda bilgi ve belge açığa çıkmıştır.

Bundan sonra her türlü eylemin arkasında Ergenekon’un Türk ve Kürd unsurlarının izi aranacaktır.

Bundan böyle kimin tarafından yapıldığı kesinleşmeyene kadar her türlü eylem Ergenekon’dan bilinecektir.

Bundan böyle halkların barışmasına karşı çıkan, barışa karşı çıkan herkes Ergenekon yanlısı tanınacaktır.

Bundan böyle Ergenekon’a ait olduğu sanılan her türlü eylem, Ergenekon’un ağırlık merkezi olan Silahlı Kuvvetler’e mal edilecek ve azmettirenler de ateş hattına girecektir.

Bundan böyle Türk ve Kürd gençlerinin başına yıldırım düşse sizden, siz Ergenekon zihniyetlilerden bilinecektir

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.