1. HABERLER

  2. EDİTÖRDEN

  3. "YETMEDİ Mİ?"
"YETMEDİ Mİ?"

"YETMEDİ Mİ?"

A+A-

Kürdistan’ın acı tarihine kanla yazılan bir sayfa daha dün gece yazıldı. PKK’liler olduğu savıyla ilk gelen bilgilere göre yaklaşık 40 insan (çoğu yaşları 15-19 arasında değişen) yaşamını yitirdi.

Sömürgeleştirilen, açlığa, fakirliğe mahkûm edilen Kürdistan halkı… Şırnak’ın Uludere İlçesine bağlı Roboski köyünde köylüler sınırlarda günlük 30 liraya yaşamını sürdürmeye çalışıyordu ta ki dün geceye kadar… Tarih Dersim’de, Halepçe’de, Zilan’da olduğu gibi yine tekerrür etti. Türk topçularının desteğindeki Türk savaş uçakları ağır mühimmatlarla bölgeyi bombalayarak katliam yapma hususundaki hünerini bir kez daha gösterdi.

30 yıldır süren savaşta Kürdistan’a bomba yağdıran Türk ordusu, ekolojik dengeyi tarumar ettiği gibi yüzlerce insanın ölümüne neden olmuştur.

Bu katliam Kürdistan’da barışın ne kadar elzem olduğunu bir daha göstermiştir. Türk ordusu ve egemen devlet aklının Kürdleri öldürmekle artık bir yere varamayacağını anlamalıdır. Ataları Hülagu ve Cengiz’in varamadığı yere kendileri de varamayacaktır. Kürdistan’ın tüm zalimlere ve diktatörlere mezar olduğunu en iyi kendileri bilir. Eğer akıllarını başlarına almazlarsa aynı akibete kendileri de düçar olacaktır.

Yandaş ve candaş medyanın görmezlikten gelmeye çalıştığı ama olayın büyüklüğü ve vehametinden dolayı gizleyemediği bu katliam, kürtlerin geçmişte yaşadığı diğer tüm katliamlar gibi bir turnosol görevi yapacaktır. Vicdan sahibi olduğunu iddia eden islamcısından solcusuna kadar Afganistan’da ve Irak’ta benzeri katliamlara gösterdikleri tepkiyi Kürtler için esirgememelidir.

”Yazıktır ,günahtır,cinayettir” ey vicdan sahipleri, Kendi vatanlarında insanca yaşamaktan başka ne  talebi olmuştur Kürtlerin. Daha kaç mazlumun ölümüne seyirci kalacağız… Onurlu ve kalıcı bir barışı tesis etmek için daha kaç kurban vereceğiz?

Düşen her takvim yaprağına ölümler eklemekten usandık. Bağımıza bahçemize, köyümüze gençlerimizi GÖMMEKTEN bıktık.

İlahi! Bu şekilde hunharca, mazlumane katledilen mustazafları dergahına şehit olarak kabul et. Bizi öldürmeyi marifet bilen, bize bu gökkube altında yaşamayı çok gören zalimleri kahhar sıfatınla kahr et, Halkımıza birlik, ittifak, diriliş nasip et… Kalplerimizi kaynaştır, tüm zalimlere karşı direnme ve kıyam etme bilincini kuşanan bir Ebuzer gibi bir Şeyh Said gibi bir Seyid Rıza gibi erlerden eyle…

Kınıyoruz, lanetliyoruz… Tüm Kürdistan halkının başı sağolsun…

UFKUMUZ YAYIN KURULU

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.