1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeniden seçilmeyecek vekillere üç aylık maaş
Yeniden seçilmeyecek vekillere üç aylık maaş

Yeniden seçilmeyecek vekillere üç aylık maaş

7 Haziran seçimlerinden sonra uzun bir süre ‘tatil yapan’ Meclis’te, 1 Kasım listesine giremeyen milletvekillerine de 15 Ocak 2016’ya kadarki üç aylık maaşlarının peşin ödeneceği ortaya çıktı.

A+A-

7 Haziran seçimlerinden sonra uzun bir süre ‘tatil yapan’Meclis’te, 1 Kasım listesine giremeyen milletvekillerine de 15 Ocak 2016’ya kadarki üç aylık maaşlarının peşin ödeneceği ortaya çıktı.

Yasada var

Görevde beş ayı dahi dolmayan ‘milletvekilleri’ne 15 Ekim’de peşin ödeme yapılacak. Bu milletvekillerinden emeklilik hakları olanlar 63 bin TL, emekliliği dolmayanlar 42 bin TL ödeme almış olacak.

Listelere bakıldığında AK Parti’den 53, MHP’den yedi, CHP ile HDP’den üçer milletvekili ile bir bağımsız milletvekiline, seçilme şansları olan diğer milletvekilleri gibi 15 Ekim’de seçilmeyecek olmalarına rağmen 90 günlük maaşı peşin alacaklar.

Bunun sebebi ise, her hükümet döneminde ‘iyileştirmeye gidilen’ TBMM Üyeleri Ödenek, Yolluk ve Emeklilik Yasası’ndan kaynaklanıyor.

Yasaya göre, maaşlar için rutin durumlarda üç aylık peşin ödemenin yanı sıra, kesin bir ifadeyle “Ölüm ve çeşitli sebeplerle genel seçimin yenilenmesi halinde önceden aldıkları üç aylık ödenek ve yollukları geri alınmaz” hükmü bulunuyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.