1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeni tezkere hazırlığı
Yeni tezkere hazırlığı

Yeni tezkere hazırlığı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın; Suriye’ye askeri harekâtta bulunmaya imkan sağlayan tezkerenin 4 Ekim’de Meclis’te uzatılması yerine yeni bir tezkere hazırlanabileceğine yönelik sözleri, hükümetin yeni Meclis izninin kapsamına “olası bir harekat durumun

A+A-
 
 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın; Suriye’ye askeri harekâtta bulunmaya imkan sağlayan tezkerenin 4 Ekim’de Meclis’te uzatılması yerine yeni bir tezkere hazırlanabileceğine yönelik sözleri, hükümetin yeni Meclis izninin kapsamına “olası bir harekat durumunda hava sahası ile bazı limanların koalisyonun silahlı güçlerine açılmasını” almayı değerlendirdiği yorumlarına neden oldu.
 
Aydın Hasan'ın Milliyet'teki haberine göre, Suriye’ye Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hükümetin emriyle askeri harekatta bulunmasına imkân sağlayan tezkere, geçen yıl 4 Ekim’de Meclis’te kabul edildi. Tezkerede, Suriye’nin saldırgan eylemlerinin silahlı saldırının eşiğine geldiği vurgulanırken, 20 Eylül tarihinin esas alınması ve düşürülen savaş uçağına değinilmemesi dikkati çekmişti.
 
Meclis’te oylanacak
 
Tezkere, 4 Ekim’de Meclis’te yapılacak oylama ile yenilenecek.  Başbakan Erdoğan’ın, “Gelebilecek tezkere aynısı olabilir bazı değişikliklere tabi olarak da bu tezkere gelebilir. Çalışmalar tamamlansın bazı değerlendirmeler yapıp, TBMM’ye sunacağız” dedi. Erdoğan’ın bu sözleri, mevcut tezkerenin uzatılması için oylama yapılması yerine Meclis’e yeni bir tezkere gönderilmesi ihtimalinin yüksek olduğunu gündeme getirdi.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.