1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Yemen'de muhalifler arasındaki gerginlik
Yemen'de muhalifler arasındaki gerginlik

Yemen'de muhalifler arasındaki gerginlik

Husiler ile devrik lider Salih yanlıları arasındaki "fitnenin ortadan kaldırıldığı" iddia edildi

A+A-

 

 

Yemen'de Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Salih es-Samad, Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasındaki "fitnenin ortadan kaldırıldığını" iddia etti.

Husiler ve eski cumhurbaşkanı Salih yanlıları tarafından kurulan Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Samad, Husilere ait resmi haber ajansı SABA'da yer alan açıklamasında, muhalifler arasındaki gerginliğe değindi.

Açıklamada, Yemen halkı ve ülkede faaliyet gösteren tüm yabancı kuruluşların içinin rahat olması istenerek, "fitnenin ortadan kaldırıldığı" kaydedildi, ancak konuya dair ayrıntılı bilgi verilmedi.

"Yol kesme, kurumlara baskın, vatandaşlara, askerlere ve güvenlik güçlerine saldırıya karışan bozguncu kişilerin, silah bırakması, fitneyi körüklememesi ve evlerine dönmesi istenen" açıklamada, "Dönün çağrısı dinlenmediği durumda ilgili kurumlar, bu eylemlere katılan ya da yardım ve yataklık edenlerle ilgili gerekli önlemleri alacak." ifadesi kullanıldı.

Yemen'de meşru hükümete karşı birlikte hareket eden Husiler ile eski cumhurbaşkanı Salih yanlıları arasındaki çatışmalar dün Sana'da yeniden alevlenmişti.

Son olarak Salih yanlısı güçlerle çatışan Husilerin, Salih'e ait "Yemen El-Yevm" televizyonunu basarak bazı çalışanları alıkoyduğu bildirilmişti.

Husiler ile Salih dün, karşılıklı sert açıklamalar yapmıştı.

Taraflar arasında Ali Abdullah Salih'in yeğeni Tuğgeneral Tarık Muhammed Abdullah Salih'in Sana'nın güneyindeki evinin yakınında ve çevre mahallelerde yeniden çatışmaların çıktığı, Husilerin ve Salih güçlerinin bazı bölgeleri ele geçirdiği kaydedilmişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.