1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Yemen'de Filistin İçin Dev Yürüyüş
Yemen'de Filistin İçin Dev Yürüyüş

Yemen'de Filistin İçin Dev Yürüyüş

Yemen Yüksek Devrim Komitesi başkanı Muhammed Ali el-Husi, Filistinlilerden kendilerini Arap dünyasında yaşananlarla meşgul etmemelerini ve en önemli meselelerini siyonist düşman olarak görmelerini istedi

A+A-

 

El-Husi, dün Sana'da düzenlenen Filistin ve Kudüs'e destek yürüyüşünde Filistinlilere hitaben, ''Terör rejimi İsrail'in bu zamana kadar engel olamadığı cihad ve manevi hareketi devam ettirmelisiniz" dedi.

 

El-Husi, Yemenlilerin 71 ülkeden oluşan düşman koalisyonuna karşı mücadele verdiğini belirterek, Amerika ve siyonist İsrail'in her türlü varlığına karşı mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Yemen halkının İslam dünyasının en önemli meselesi olarak Filistin meselesini bildiğini ve bundan dolayı Filistin meselesini asla geri planda tutmayacağını belirten el-Husi, "Zira, Kudüs müslümanların ilk kıblesidir ve Filistin meselesi de İslam dünyasının öncelikli meselesidir. Yemen halkı da bu meseleyi kendi öncelikli meselesi görüyor ve Filistin halkının yanındadır" dedi. 

Yemenli binlerce kişi dün 'Kudüs, müslümanların, toprağı ve ilk kıblesidir' başlıklı yürüyüşe katılarak Filistin halkına desteğini göstermiştir.
Göstericiler protesto yürüyüşünde, terör rejimi İsrail'in Filistin halkı ve İslam ümmetine yönelik cinayet ve işgalini kınayan sloganlar atarken,  müslümanların  bu cinayet karşısında görevlerini yerine getirmeleri çağrısında bulundular. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.