
Yaser Arafat İsmi Yasak
Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, eski Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat'ın isminin İsrail'de cadde ve sokaklara verilmesine müsaade etmeyeceklerini bildirdi.
Netanyahu, yaptığı yazılı açıklamada, hükümet olarak İsrail'e bağlı bölgelerde başta Arafat ve eski Filistin Müftüsü Hacı Muhammed Emin El Hüsyeni olmak üzere Filistinli liderlerin isimlerinin cadde ve sokaklara verilmesine karşı bir dizi yasal işlem başlatacaklarını belirtti.
İşgalci Netanyahu, "İsraillileri öldürenlerin isimlerinin İsrail'de cadde ve sokaklara verilmesine asla izin vermeyeceğiz" dedi.
Söz konusu açıklama, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentine bağlı Cett beldesinde büyük bir caddeye Arafat adının verildiğinin farkedilmesi üzerine sosyal medyadan kampanya başlatan İsrail askerlerinin talebinin ardından geldi.
İsrail basınında yer alan haberlere göre, İçişleri Bakanı Aryeh Deri de Cett Belediyesine gönderdiği yazıda Arafat isminin 48 saat içinde caddeden kaldırılmasını istedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.