1. HABERLER

  2. EYLEMLER VE STK

  3. Yasakçı Yobazlıktan Artık Vazgeçin!
Yasakçı Yobazlıktan Artık Vazgeçin!

Yasakçı Yobazlıktan Artık Vazgeçin!

Eğitim İlke-Sen, Balıkesir'in Ayvalık İlçesinde, derslere başörtülü giren bir öğretmene yönelik yasakçı çevrelerce başlatılan linç kampanyasını kınadı

A+A-

Eğitim İlke-Sen (İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası) Genel Başkanı Doğan Özlük, yaptığı yazılı açıklamayla, Balıkesir'in Ayvalık İlçesine eş durumu özrüyle atanan ve derslere başörtülü giren bir öğretmeni hedef alan yayınlara tepki gösterdi. “Yeni bir eğitim-öğretim yılına daha yobazca bir yasakçılığa, katı bir tutuculuğa tanıklık ederek başladık. Yıllardır çözümsüzlüğün sürüncemesine bırakılan başörtüsü yasağı, bir yandan öğrencileri ve kamu çalışanlarını yasakçı yönetmeliklere esir ederken, diğer yandan mevcut yönetmelikleri referans gösterenlerin yasakçı baskılarına maruz bırakıyor.” diyen Özlük, “Balıkesir'in Ayvalık İlçesine eş durumu özründen dolayı atanan bir öğretmene yönelik başlatılan medyatik ve sendikal linç kampanyası, bu esef verici tabloyu bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. 12 Eylül darbeciliğine, 28 Şubat yasakçılığına sıkı sıkıya bağlı bazı çevrelerin başlattığı bu kampanya, maalesef toplumdaki kutuplaşmayı derinleştirmekten başka hiçbir amaca hizmet etmemektedir. Kendi hayat tarzına baskı yapıldığını iddia edenlerin, başkalarına hayat hakkı tanımayacak kadar vicdanen körleşmesi gerçekten üzüntü verici bir haldir.” ifadelerini kullandı.

Eğitim İlke-Sen Genel Başkanı Doğan Özlük, açıklamasının devamında yasağın tüm yönetmeliklerden istisnasız bir şekilde çözülmesi gerektiğini belirterek, “Gürültü çıkararak kimse haklılık kazanamaz. Bugün başörtüsü üzerinden böyle çirkin bir karalama kampanyasına yeltenenler, yarın okullarda namaz kılan öğrencilerin fotoğraflarını servis ederek hangi düşmanlığı sürdürecekler? Bu yasakçı yobazlığın hiç kimseye bir şey kazandırmadığını anlamak için daha kaç yıl geçmesi gerekiyor? Eğitim İlke-Sen, her ne olursa olsun, siyasi iktidara karşı muhalefetini ya da garezini başörtülü kadınlara yönelten herkesi net bir şekilde kınamaktadır. Başörtüsü yasağının şartsız-sınırsız kaldırılması talebinde ise ısrarcıdır. Yasak, tüm yönetmeliklerden arındırılana kadar sorunun çözüldüğünü asla iddia etmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ


Yasakçı Yobazlıktan Artık Vazgeçin!

Yeni bir eğitim-öğretim yılına daha yobazca bir yasakçılığa, katı bir tutuculuğa tanıklık ederek başladık. Yıllardır çözümsüzlüğün sürüncemesine bırakılan başörtüsü yasağı, bir yandan öğrencileri ve kamu çalışanlarını yasakçı yönetmeliklere esir ederken, diğer yandan mevcut yönetmelikleri referans gösterenlerin yasakçı baskılarına maruz bırakıyor.

Balıkesir'in Ayvalık İlçesine eş durumu özründen dolayı atanan bir öğretmene yönelik başlatılan medyatik ve sendikal linç kampanyası, bu esef verici tabloyu bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. 12 Eylül darbeciliğine, 28 Şubat yasakçılığına sıkı sıkıya bağlı bazı çevrelerin başlattığı bu kampanya, maalesef toplumdaki kutuplaşmayı derinleştirmekten başka hiçbir amaca hizmet etmemektedir. Kendi hayat tarzına baskı yapıldığını iddia edenlerin, başkalarına hayat hakkı tanımayacak kadar vicdanen körleşmesi gerçekten üzüntü verici bir haldir.

Gürültü çıkararak kimse haklılık kazanamaz. Bugün başörtüsü üzerinden böyle çirkin bir karalama kampanyasına yeltenenler, yarın okullarda namaz kılan öğrencilerin fotoğraflarını servis ederek hangi

düşmanlığı sürdürecekler? Bu yasakçı yobazlığın hiç kimseye bir şey kazandırmadığını anlamak için daha kaç yıl geçmesi gerekiyor?

Yasakçı zihniyetle malul olanların bu haline karşı, kılık-kıyafet yönetmeliğinin yıllardır değiştirilmemesi, özgürlük konusunda toplumsal taleplerin bu yılki toplu görüşme döneminde gündeme dahi alınmaması, yetkili sendikanın kendi boykotuna masada doğru dürüst sahip çıkmayı becerememesi ve konunun ısrarla siyasi iktidar tarafından bir istismar ve seçim malzemesi olarak kullanılması da, sorunun bu hale gelmesinde pay sahibidir.

Eğitim İlke-Sen, her ne olursa olsun, siyasi iktidara karşı muhalefetini ya da garezini başörtülü kadınlara yönelten herkesi net bir şekilde kınamaktadır. Başörtüsü yasağının şartsız-sınırsız kaldırılması talebinde ise ısrarcıdır. Yasak, tüm yönetmeliklerden arındırılana kadar sorunun çözüldüğünü asla iddia etmeyecektir.


DOĞAN ÖZLÜK

EĞİTİM İLKE-SEN GENEL BAŞKANI

İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.